Buna ziua. Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din 2012 prin care domiciliul copilului este stabilit la mama dar cu custodie comuna.In 2015 tatal a fost de acord sa-mi dea procura pentru a locui cu copilul in Italia cu conditia de a aduce copilul in Romania pe perioada sarbatorilor de iarna si in vacanta de vara doua luni conditii pe care le.am respectat (tin sa precizez , copilul a fost inscris in Italia in clasa a 1-a la scoala si de toate cheltuielile copilului m.am ocupat doar eu tatal nu si-a achitat pensia alimentara de aproximativ doi ani.) In august am stabilit de comun acord ca imi va reinnoi procura ca, copilul sa continue studiile in Italia insa acesta acuma se opune de a-mi da procura. (tatal este pensionat pe caz de boala a fost operat de cancer gastric si are un venit de 950 RON) Ce sanse am sa castig custodie unica asupra copilului si stabilire de domiciliu in strainatate?
Va multumesc.
Şanse pentru autoritatea părintească unică nu aveţi. Trebuie să aveţi în vedere că, dacă copilul rămâne în ţară la tatăl său, veţi fi obligată să- plătiţi pensie de intreţinere în favoarea minorului 25% din venitul dvs. oficial (din contract) ; poate domnul are informaţii că aveţi un venit suficient de mare încât să fie avantajos pentru el menţinerea minorului lângă el.
Deschideţi urgent o acţiune în instanţă pentru suplinirea semnăturii tatălui - trebuie să dovediţi refuzul acestuia şi să demonstraţi că este în interesul superior al copilului să fie lângă dvs. , că aveţi condiţii decente de locuit şi venit legal care să asigure intreţinerea copilului.