avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sfat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sfat

Am fost implicat intr-un accident fara victime, doar cu pagube materiale. Am fost la politie, politia a decis sa-i suspende permisul pe 1 luna celuilalt conducator auto pentru neacordare de prioritate. Acesta a contestat procesul verbal si a adus un martor, nu stiu de unde, pentru ca eu eram cu doua persoane in masina, iar el singur. Acum ma citeaza instanta si pe mine. Ce se intampla daca nu ma prezint?
Banuiesc ca va citeaza in calitate de martor, daca nu va prezentati instanta are posibilitatea emiteri unui mandat de aducere, daca considera necesara prezenta dv. pentru rezolvarea cauzei.......
nu stiu in ce calitate ma va cita, inca nu a venit citatia, dar nu rezulta din declaratia mea de la politie ce s-a petrecut?nu as putea sa trimit o adresa ceva, un punct de vedere...si sa nu me prezint?
A nu va prezenta la instanta ,poate determina mai multe consecinte in defavoarea dvs .1- instanta poate interpreta drept
atitudine sfidatoare ,lipsa de respect si de buna credinta din partea dvs 2-neprezentarea dvs in fata instantei este o lipsa de responsabilitate si dezinteres pentru a va sustine si eventual a va proba nevinovatia sau punctul de vedere.Chiar daca initial nu va ve-ti prezenta,daca instanta apreciaza utila si necesara prezenta si audierea dvs ,procedura legala permite aplicarea de amenda,inclusiv emitere mandat de aducere cu insotitor.Decat sa suportati consecinte neplacute,
instanta sa isi formuleze o anume impresie referitor la respectul si buna dvs credinta pentru lamurirea aspectelor si aflarea adevarului,mai bine va prezentati la termenul stabilit, sau daca apreciati ca speta va depaseste capacitatea proprie de aparare,aveti optiunea angajarii de aparator .Dupa cum a-ti mentionat derularea faptelor nu se evidentiaza culpa dvs ca fiind principala,asa ca ar fi de preferat sa clarificati in fata instantei situatia si sa contribuiti la solutionarea cauzei . Succes
Multumesc.
Fiind vorba de o contestatie la procesul verbal de contraventie , veti fi citat in calitate de martor si mai mult ca sigur instanta va va cere sa confirmati declaratia data la politie, deci practic nici nu va dura mult , si avand in vedere consecintele negative ale neprezentarii detailiate de @ynocentta, cel mai indicat ar fi sa va prezentati la termenul precizat in citatie ....plus ca o sa aveti si o zi libera ;)

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie dirijata catalin. catalin. Buna seara, Intr-o intersectie dirijata prin indicatoare s-a produs un accident de circulatie. Eu circulam pe un drum care in intersectie avea indicatorul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)