avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sfat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sfat

Am fost implicat intr-un accident fara victime, doar cu pagube materiale. Am fost la politie, politia a decis sa-i suspende permisul pe 1 luna celuilalt conducator auto pentru neacordare de prioritate. Acesta a contestat procesul verbal si a adus un martor, nu stiu de unde, pentru ca eu eram cu doua persoane in masina, iar el singur. Acum ma citeaza instanta si pe mine. Ce se intampla daca nu ma prezint?
ptr andretag81.A-ti primit citatie.Asumati-va resposabilitatea si prezentati-va la instanta,unde urmeaza sa confirmati aspectele initial precizate la politie.Nu are rost sa obligati instanta sa dispuna aplicarea de sanctiuni,amenda, emitere mandat ,
pentru ca in final tot ve-ti fi obligata la audiere in fata instantei.
Succes si fara frica !
Ma voi prezenta. Ma asteptam sa fiu chemata in calitate de martor sau intervenient nicidecum intimat! Un avantaj al calitatii de intimat, daca se poate spune asa, este, zic eu, ca pot sa vad dosarul inainte de termen (sunt foarte curioasa de ce a declarat atat petentul cat si martorul aparut peste noapte) si sa vad cum ma pregatesc!
Multumesc!
Analore a scris:
:offtopic: un pic asa:D, analizati foarte bine situatia ca s-ar putea sa fiti dv. devina de producerea accidentului, in ce sens daca si dv. si celalalt sofer va depalasati pe drumuri fara prioaritate, respectiv dv. pe un drum unde aveati "cedeaza trecerea" si el pe un drum ce avea "stop", nu inseamna ca dv. aveati prioaritate de trecere inaintea lui ci dinpotriva daca dv. ati executat un viraj la stanga trebuia sa acordati prioritate celui care se deplasa din dreapta dv. pentru ca legislatia rutiera spune clar "cedeaza trecerea" si "stop" sunt semne (de pierdere a prioritatii) de rang egal intre ele aplicandu-se prioritatea de dreapta ......




Argumentatia Dvs este corecta in anumite situatii. Adica, in cazul in care doua strazi se intersecteaza "in cruce" (perpendiculare sau aproape). In mesajele postate pana in prezent nu rezulta configuratia intersectiei, dar cu siguranta nu este vorba de intersectie "in cruce". Intr-o intersectie "in cruce" nu este posibila avarierea ambelor autoturisme pe partile lor dreapta.
Avarii pe partile din dreapta ale ambelor autoturisme se poate produce in cazul in care intersectia este in forma de "Y". Intr-o asemenea intersectie este imposibila amplasarea ambelor indicatoare de pierderea prioritatii ("Oprire" si "Cedeaza trecerea"). Cu tot respectul, argumentatia Dvs., stimata "analore" nu poate fi reala.
Numai bine va doresc!!!
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cu respect Dl cioan:vishenka: , la partea tehnica nu ma pricep recunosc ....dar d.p.d.v. legal e posibila si o asemenea situatie .....nu si in cazul de fata bineinteles.....
andretag81,dupa studierea dosarului,reveniti cu precizari referitor la aspectele declarate de petent si martor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie dirijata catalin. catalin. Buna seara, Intr-o intersectie dirijata prin indicatoare s-a produs un accident de circulatie. Eu circulam pe un drum care in intersectie avea indicatorul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)