avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sfat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sfat

Am fost implicat intr-un accident fara victime, doar cu pagube materiale. Am fost la politie, politia a decis sa-i suspende permisul pe 1 luna celuilalt conducator auto pentru neacordare de prioritate. Acesta a contestat procesul verbal si a adus un martor, nu stiu de unde, pentru ca eu eram cu doua persoane in masina, iar el singur. Acum ma citeaza instanta si pe mine. Ce se intampla daca nu ma prezint?
andretag81 a scris:

e cu regres! cred ca in cel mai rau caz o sa-i dau rca-ul meu sa-l despagubesc! o sa va povestesc dupa!

Nu merge asa :">...e un "pic" mai complicat. Ar fi ideal ca in caz de accident, fiecare sa-si faca masina pe RCA-ul celuilalt :D. Dar, in orice accident, un singur asigurator RCA e implicat si suporta daunele, cel al vinovatului!.
"In cel mai rau caz", da, o sa-i dati RCA-ul dvs. pentru despagubire, dar in acelasi timp il veti despagubi si pe asiguratorul lui, pe baza caruia v-ati reparat masina (daca ati facut dosarul cu regres). Sau, daca aveti un asigurator CASCO intelegator, sa ramana ca un CASCO simplu.

Ma asteptam sa fiti citata in caz de intervenient intr-un proces de asiguratori...dar, din moment ce ati fost citata ca intimat :stunned:, treaba e serioasa...ma gandesc cine o fi petentul : Soferul? Asiguratorul?

ynocentta a scris:

Avand calitatea de intimat este bine ,pentru respectarea procedurii si pentru urgentarea solutionarii sa va prezntati....

Sau, mai pe romaneste, pentru a nu pierde procesul si a fi obligata la plata unor daune consistente :">. Ma asteptam cumva la asta :sorry:
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
madriann, utilizator
pai daca nu recupereaza casco-ul meu, banii de la rca-ul lui, nu ramane casco si atat?
petentul e soferul!
legea asigurarilor zice la art. 58.ca - asiguratorul recupereaza sumele platite drept despagubiri de la persoana raspunzatoare de producerea pagubei, in urmatoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intentie;
b) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie, chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savarsite cu intentie;
c) accidentul a fost produs in timpul cand autorul infractiunii savarsite cu intentie incearca sa se sustraga de la urmarire;
d) persoana raspunzatoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului.
andretag81 a scris:

Nu scrie decat: adresa catre organul constatator prin care se cere numele si adresa mea, in vederea introducerii in cauza si citarii.
Nu am dubii, mai mult decat atat, in pv scrie ca i-a luat carnetul pentru nerespectarea indicatorului cedeaza trecerea si neacordare de prioritate, desi acolo era STOP! si pe langa acestea, amandoua masinile erau lovite pe partea dreapta, ceea ce face ca din orice expertiza tehnica sa rezulte ca nu a respectat indicatorul stop! ar fi trebuit sa astepte sa se elibereze intersectia si apoi sa porneasca masina!


:offtopic: un pic asa:D, analizati foarte bine situatia ca s-ar putea sa fiti dv. devina de producerea accidentului, in ce sens daca si dv. si celalalt sofer va depalasati pe drumuri fara prioaritate, respectiv dv. pe un drum unde aveati "cedeaza trecerea" si el pe un drum ce avea "stop", nu inseamna ca dv. aveati prioaritate de trecere inaintea lui ci dinpotriva daca dv. ati executat un viraj la stanga trebuia sa acordati prioritate celui care se deplasa din dreapta dv. pentru ca legislatia rutiera spune clar "cedeaza trecerea" si "stop" sunt semne (de pierdere a prioritatii) de rang egal intre ele aplicandu-se prioritatea de dreapta ......
Eu eram pe drum cu prioritate, el avea STOP! nu ati inteles bine!

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie dirijata catalin. catalin. Buna seara, Intr-o intersectie dirijata prin indicatoare s-a produs un accident de circulatie. Eu circulam pe un drum care in intersectie avea indicatorul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)