avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loviri si alte violente- plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loviri si alte violente- plangere

In cazul in care o persoana a fost agresata in spatiul public, in fata portii, are certificat medico-legal (examinat a doua zi)din care reiese ca prezinte multiple echimoze,traumatisme produse cu un corp dur si prin comprimare , precum si o taietura adinca de 0.5mm pe fata pentru care necesita ingrijiri medico-legale de cca 3-4 zile daca nu survin complicatii ,exista si plansele foto , i s-a spart si telefonul mobil , exista martor sotia acestuia si depune plingere penala poate solicita daune morale si inlocuirea telefonului sau sa se constituie parte civila cu despagubiri ce constau in ....daune morale si c/val telefonului.

Plingerea poate fi depusa si la politie sau numai la parchet?

Binenteles faptuitorii sa raspunda penal pentru faptele lor pentru ca nu are de gand sa se impace cu ei.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
leus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 21:50, 7 August 2016
Va constituiti parte civila in procesul penal si solicitati daune materiale si daune morale.
Sa pastrati toate facturile, chitantele cu cheltuielile pe care le faceti in legatura cu acest eveniment.
~ Conținut șters la cerere ~
Plangerea poate fi depusa si la politie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangerea penala o depuneti la Parchetul de pe langa Judecatoria_, care va inregistra plangerea penala, iar d-voastra sa aveti acel numar de inregistrare, ori prin posta cu aviz de primire.
În drept, faptele expuse de d-voastra si savarsite de numitul_ întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, faptă prev. și ped. de art. 180 Cod penal, Distrugere (referitor la telefonul mobil) fapta prev. și ped. de art. 253 Cod penal, cu referire la art. 184 Cod penal ( fapta savarsita in public), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal (concursul de infractiuni).
Dovada plângerii o faceti cu următoarele mijloace de probă: fotocopie carte de identitate, plansele foto, certificat medico-legal nr. _ din _, dovada ca sunteti proprietarul telefonului, martori:_, (indicarea altor mijloace de probă ).
Mă constitui parte civilă în procesul penal urmand ca dupa calcularea prejudiciului sa anexez la cauza suma ce reprezenta daune materiale şi/sau morale …

Doresc sa va aduc la cunostinta ca modelul nu va garanteaza un castig in instanta, fapt pentru care va recomand un avocat.
cu respect, va doresc succes.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Mai concret Costel Butnariu Costel Butnariu Este vorba despre actualul prieten ,al fostei mele prietene.Care ma urmărit împreună cu aceasta și profitând de neatenția mea acesta,ma-lavit repetat cu ... (vezi toată discuția)
Ameninþare ºi lovire.pot solicita despãgubiri? iosif1991 iosif1991 Buna seara, -o persoana a amenintat pe mama mea, a lovito si injurat. Daca il dau pe mana politiei pot sa cer daune de la el. Va multumesc (vezi toată discuția)