avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mai concret
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mai concret

Este vorba despre actualul prieten ,al fostei mele prietene.Care ma urmărit împreună cu aceasta și profitând de neatenția mea acesta,ma-lavit repetat cu pumnii. Primesc amenințări de la acestea, prin intermediul prietenilor comuni. Lucru pe care până în momentul acesta nu l-am luat în considerare. Ce pot face sa previn o repetare a acestei întâmplări.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:13, 10 Martie 2017
Depuneți plangere la politie.
Dacă aveți și dovezi sa le indicați.
Am fost și la poliție. Mi sa spus că nu este cazul, pentru că nu am semne de lovire.
Mi-a zis că nu este cazul să fac plângere. Decât dacă era vorba de o fapta penala. Menționez că eram in incinta sediului DRPCIV, camera cred că a surprins momentul. Ajutați mă vă rog,
MODEL DE PLANGERE- pe care o depuneți la Parchetul de pe lângă Judecătoria unde aveți domiciliul (să vă notați numărul de înregistrare pe copia acestei plangeri care va ramane la d-voastra).
,, DOMNULE PRIM-PROCUROR,

SUBSEMNATUL…(NUMELE SI PRENUMELE PERSOANEI FIZICE, DOMICILIAT(A) ÎN ….[DOMICILIUL PETITIONARULUI…, ÎN TEMEIUL ART. 221 DIN CODUL DE PROCEDURA PENALA, VA ADUC LA CUNOSTINTA URMATOARELE:
...[descrierea cât mai precisă și clară a faptelor care, în opinia petiționarului, constituie infracțiune, cu precizarea datei săvârșirii faptelor sau a constatării urmărilor faptelor ori a oricăror împrejurări legate de cauză; dacă sunt cunoscute, trebuie menționate numele și adresa făptuitorului; descrierea trebuie făcută în mod cât mai obiectiv și cât mai detașat de emoțiile, trăirile, sentimentele, părerile sau aprecierile celui care relatează] ...
SOLICIT TRAGEREA LA RASPUNDERE PENALA A FAPTUITORULUI.
INTRUCAT, IN URMA INFRACTIUNII SESIZATE AM SUFERIT UN PREJUDICIU [MORAL SI/SAU MATERIAL], MA CONSTITUI PARTE CIVILA, URMAND CA PE PARCURSUL URMARIRI PENALE SA PRECIZEZ CUANTUMUL DESPAGUBIRILOR.
MIJLOACELE DE PROBA PE CARE SE INTEMEIAZA PREZENTA PLANGERE SUNT URMATOARELE :
- MARTORI :
- INSCRISURI:
- INREGISTRAREA VIDEO DIN DATA DE …ora ... SURPRINSA DE CAMERELE SITUATE IN INCINTA SEDIULUI DRPCIV ……, PE CARE DORESC SA O RIDICATI IN TEMEIUL ART. 171 COD PROC PEN.
DATA: SEMNATURA / NUMELE, PRENUMELE,

DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ………..''

Să aveți în vedere că din relatarea d-voastră fapta ar putea fi amenințare prev. și ped. de art. 206 Cod penal:
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

și este săvârșită în loc public, fapt ce atrage și aplicarea art. 184 Cod penal. De reținut că modelul nu vă garantează reușita acțiunii, de aceea vă recomand un avocat. În rest succes.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Mulțumesc frumos. Voi incerca acest lucru.

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva unui avocat luticus luticus Avocatul partii adverse administreaza in instanta in scris un probatoriu care nu corespunde realitatii cu scopul de a obtine o sentinta favorabila. Partea care ... (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)
Promovare o noua plingere penala tobescu tobescu Buna ziua, am nevoie de citeva sfaturi va rog : sora mea a facut o plingere la Parchet impotriva unei persoane, la care m-a asociat si pe mine, eu nu am ... (vezi toată discuția)