avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Plangere penala impotriva unui avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Plangere penala impotriva unui avocat

Avocatul partii adverse administreaza in instanta in scris un probatoriu care nu corespunde realitatii cu scopul de a obtine o sentinta favorabila. Partea care a sesizat falsul doreste sa depuna o plangere penala impotriva avocatului. Care este unitatea deparchet abilitata sa analizeze plangerea ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 22:28, 17 Iunie 2016
Conform art. 38 din Noul Cod de Procedură Penală - Competenţa curţii de apel Competenţa funcţională, după materie şi după calitatea persoanei a instanţelor judecătoreşti Competenţa organelor judiciare care predeve:

(1) Curtea de apel judecă în primă instanţă:

d) infracţiunile săvârşite de avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, de controlorii financiari ai Curţii de Conturi, precum şi auditori publici externi;


Plangerea penala se inaiteaza Parchetului de pe langa Curtea de Apel _ al domiciliului d-voastra ( nu trebuie trimis dupa sediul cabinetului de avocatura!).

MODEL DE PLANGERE

DOMNULE PRIM-PROCUROR,

SUBSEMNATUL(A)/SUBSCRISA ………, [NUMELE SI PRENUMELE PERSOANEI
FIZICE/DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE] ……….., DOMICILIAT(A)/CU
SEDIUL ÎN …….. [DOMICILIUL PETITIONARULUI/SEDIUL PERSOANEI JURIDICE]
…………….., REPREZENTATA DE ……… (2) IN CALITATE DE ………..(3), ÎN TEMEIUL ART. 289 DIN CODUL DE PROCEDURA PENALA, VA ADUC LA CUNOSTINTA URMATOARELE:

………………………………………… [DESCRIEREA CAT MAI PRECISA SI CLARA A FAPTELOR CARE, IN OPINIA PETITIONARULUI, CONSTITUIE INFRACTIUNE(4), CU PRECIZAREA DATEI SAVARSIRII FAPTELOR SAU A CONSTATARII URMARILOR FAPTELOR ORI A ORICAROR IMPREJURARI LEGATE DE CAUZA; DACA SUNT CUNOSCUTE, TREBUIE MENTIONATE NUMELE SI ADRESA FAPTUITORULUI; DESCRIEREA TREBUIE FACUTA IN MOD CAT MAI OBIECTIV SI CAT MAI DETASAT DE EMOTIILE, TRAIRILE, SENTIMENTELE, PARERILE SAU APRECIERILE CELUI CARE RELATEAZA] …………………………………………………………..

SOLICIT/SOLICITAM TRAGEREA LA RASPUNDERE PENALA A FAPTUITORULUI.

INTRUCAT, IN URMA INFRACTIUNII SESIZATE AM SUFERIT UN PREJUDICIU
[MORAL SI/SAU MATERIAL], MA CONSTITUI PARTE CIVILA, URMAND CA PE
PARCURSUL URMARIRI PENALE SA PRECIZEZ CUANTUMUL DESPAGUBIRILOR.

MIJLOACELE DE PROBA PE CARE SE INTEMEIAZA PREZENTA PLANGERE SUNT URMATOARELE(5):

– MARTORI :
– INSCRISURI:
– FOTOGRAFII:

DATA: SEMNATURA(6) / NUMELE, PRENUMELE, CALITATEA SI SEMNATURA REPREZENTANTULUI(7),

DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA CURTEA DE APEL …..
__________________________________
Se completeaza in cazul persoanelor juridice
SE COMPLETEAZA IN CAZUL PERSOANELOR JURIDICE
Petitionarul nu trebuie sa faca si o incadrare juridica a faptelor descrise, adica sa indice concret in ce texte din codul penal s-ar incadra acele fapte si care este denumirea “oficiala” a infractiunilor sesizate, intrucat incadrarea juridica este de competenta exclusiva a organelor judiciare; totusi, intrucat plangerea nu poate fi formulata decat pentru savarsirea unei/unor infractiuni, nu si a altor fapte nepenale, consideram oportun ca petitionarul sa indice denumirea, chiar in limbaj comun, a unei/unor infractiuni care ar corespunde, in opinia sa, faptelor descrise.
Enumerarea va diferi, de la caz la caz.
In cazul persoanei fizice
SE COMPLETEAZA IN CAZUL PERSOANELOR JURIDICE


Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii solicitate de la banca traute traute Buna seara, am depus o fila CEC la banca, aceasta a fost refuzata la plata iar raspunsul bancii (in scris si dupa 11 zile) a fost: \"client inexistent/cont ... (vezi toată discuția)
Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)
Colinda cu final dezastru PIoan PIoan Salut avocatnet, Intampalrea suna cam asa ,un grup de tineri 18-20 de ani ,in numar de 12 din care 4 fete se aflau intr-o locuinta unde sarbatoreau ... (vezi toată discuția)