Buna ziua. Am si eu o intrebare va rog. Ce clauza pot sa pun daca i-au in arenda 1 hectar pe zece ani pt o cultura de arbusti de exemplu , pentru ca persoana care imi da in arenda sa nu se razgandeasca dupa cativa ani sau in timpul productiei etc. Adica sa fiu sigura ca timp de zece ani nu vrea pamantul inapoi sau ceva de genul asta, pentru ca acolo voi investi butasi, irigatie etc, destul de multi bani, nu voi face cereale sau cultura mare. Si inca ceva va rog. Dreptul de preemptiune in caz de vanzare mai trebuie stipulat in contractul de arendare sau este automat conform legislatiei in vigoare? Multumesc
Cu privire la arendare exista reglementari foarte clare in favoara arendasului, tocmai pentru consideretele expuse de dvs., investitie, continuitatea culturilor si anualitatea recoltelor, astfel incat dpdv legal arendatorul nu se poate pur si simplu razgandi inainte de implinirea termenului convenit, respectiv durata determinata. Desigur, exista obligativitatea inscrierii in registrul special la primarie. Totusi pentru a fi sigura ca nu gresiti, apelati la o persoana care se pricepe (eventual jurist) inainte de a semna si apoi duceti la indeplinire cerintele legale, pentru eficacitatea deplina a contractului de arendare.
Pai pentru o investitie economica pe minim 10 ani va veti baza in totalitate pe raspunsul unui necunoscut de pe un forum (fie el chiar de specialitate juridica)? :)