avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza arenda

Buna ziua. Am si eu o intrebare va rog. Ce clauza pot sa pun daca i-au in arenda 1 hectar pe zece ani pt o cultura de arbusti de exemplu , pentru ca persoana care imi da in arenda sa nu se razgandeasca dupa cativa ani sau in timpul productiei etc. Adica sa fiu sigura ca timp de zece ani nu vrea pamantul inapoi sau ceva de genul asta, pentru ca acolo voi investi butasi, irigatie etc, destul de multi bani, nu voi face cereale sau cultura mare. Si inca ceva va rog. Dreptul de preemptiune in caz de vanzare mai trebuie stipulat in contractul de arendare sau este automat conform legislatiei in vigoare? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
DorinaCet, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:55, 2 August 2016
Cu privire la arendare exista reglementari foarte clare in favoara arendasului, tocmai pentru consideretele expuse de dvs., investitie, continuitatea culturilor si anualitatea recoltelor, astfel incat dpdv legal arendatorul nu se poate pur si simplu razgandi inainte de implinirea termenului convenit, respectiv durata determinata. Desigur, exista obligativitatea inscrierii in registrul special la primarie. Totusi pentru a fi sigura ca nu gresiti, apelati la o persoana care se pricepe (eventual jurist) inainte de a semna si apoi duceti la indeplinire cerintele legale, pentru eficacitatea deplina a contractului de arendare.
pai de asta am pus intrebarea pe avocat.ro :)
Pai pentru o investitie economica pe minim 10 ani va veti baza in totalitate pe raspunsul unui necunoscut de pe un forum (fie el chiar de specialitate juridica)? :)
e un inceput
Este. Mai ales prin faptul ca v-ati gandit sa intrebati inainte (si nu dupa).

Alte discuții în legătură

Proiect sapard stanescu catalin stanescu catalin Buna ziua,in urma cu 3 ani am obtinut o finantare SAPARD,masura 112,cu privire la inatalarea tinerilor fermieri in mediul rural.Am detinut un teren in ... (vezi toată discuția)
Continuare arenda chiar cu decesul arendatorului DorinaCet DorinaCet Buna ziua. Eu sunt un arendas care vrea sa ia in arenda un teren pe zece ani , dar nu pentru cultura mare ci pentru arbusti fructiferi. Arendatorul este batran ... (vezi toată discuția)
Arenda si unele clauze mircea11s mircea11s Intentionez sa iau in arenda un teren pe o perioada de 9 ani si doresc sa stiu daca pot introduce in contract o clauza prin care sa impiedic arendatorul sa ... (vezi toată discuția)