Buna ziua. Am si eu o intrebare va rog. Ce clauza pot sa pun daca i-au in arenda 1 hectar pe zece ani pt o cultura de arbusti de exemplu , pentru ca persoana care imi da in arenda sa nu se razgandeasca dupa cativa ani sau in timpul productiei etc. Adica sa fiu sigura ca timp de zece ani nu vrea pamantul inapoi sau ceva de genul asta, pentru ca acolo voi investi butasi, irigatie etc, destul de multi bani, nu voi face cereale sau cultura mare. Si inca ceva va rog. Dreptul de preemptiune in caz de vanzare mai trebuie stipulat in contractul de arendare sau este automat conform legislatiei in vigoare? Multumesc
D-le Trandafir sau cine citeste, puteti sa ma ajutati va rog cu niste clauze care ar putea sa ma ajute dar sa nu fie foarte impulsive pt arendator de frica sa nu ma refuze? precizez ca arenda platita va fi de zece ori arenda normala gen 600kg grau pe hectar. Chiar am nevoie de ajutor si am o lipsa de resurse si timp fantastica in acest moment. Va multumesc pt intelegere.
Nu se pot da recomandari de niste clauze sau clauze bune sau cele mai bune clauze, fara sa stim exact partile contractului, interesele lor, obiectul contractului, s.a.m.d.
Clauzele unui contract tin de anumite particularitati specifice partilor contractului, astfel incat cine ar ignora aceste aspecte si ar da sfaturi in conditii de forum, lezeaza profesia juridica.
Pe net, la o simpla cautare dupa "model contract de arendare", vi se infatiseaza o multitudine de astfel de acte, pe care doar dvs. le puteti adapta cu usurinta nevoilor proprii.