Va rog mult sa ma ajutati.Sunt o pensionara cu o pensie mica si nu-mi pot permite sa platesc asigurarea la apartament.Eu locuiesc la parter.Deasupra apartamentului meu locuieste un vecin care este secund pe vas si are bani.In repetate randuri i-mi inunda apartamentul, cand baia, cand dormitorul cand bucataria.Am facut cunoscut acest lucru presedintelui de asociatie si spune ca nu este treaba lui. A venit si a vazut cum apa curgea pe peretii baii, dar cand l-am rugat sa mergem impreuna la vecinul meu si sa rezolvam pe cale amiabila defectiunile pe care le are la instalatia din baie, a refuzat.Va rog, exista in legea 230 legea propietarului daca in atributiile presedintelui intra si acest aspect si daca DA spuneti-mi in ce art.ca sa pot sa fac sesizare scrisa, poate dumnealui nu stie.Astept raspunsul dvs. Va multumesc.
Nu puteti intra pe proprietatea altuia, in schimb il puteti actiona in judecata, pentru a obtine daune. Faceti poze, pastrati chitantele de achitare a materialelor, solicitati o firma care sa va dea facturi pentru executarea lucrarilor de reparatii, acestea va vor folosi in instanta. Impreuna cu presedintele/administratorul puteti intra fortat dar doar in prezenta politiei in caz de forta majora(inundatie care pune in pericol cetatenii, foc, etc), se face un proces verbal, dupa care trebuie sa-i reparati incuietoarea omului, altfel va poate acuza ca i-ati furat lucruri din casa, nu prea merge.
In L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 nu intra drept atribut ca presedintele de asociatie sa se implice in solutionarea problemelor ,diferendelor,litigiilor existente intre locatari
Presedintele de asociatie este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari in relatiile si fata de terti-inclusiv in instanta
Presedintele de asociatie are competenta sa solutioneze problemele care tin de partea comuna de constructii si instalatii din imobilul de locuit in comun
Conform dispozitii in vigoare,proprietarul este obligat sa permita accesul in apartament,cu preaviz sau nu-functie de urgenta,numai in situatia in care factorul generator al inundatiei are statut de parte comuna si a caror remediere se poate face numai din acel apartament
Presedintele de asociatie si administratorul de imobil nu au autoritatea si competenta sa oblige locatarii sa se achite de obligatia bunei functionari a instalatiilor individuale din proprietatea acestora
Cum totul se reduce la respect si la bun simt,daca aceste calitati nu exista,atunci solutionarea se poate realiza numai prin implicarea autoritatilor=instanta de judecata