avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... obligatia institutiei publice de a raspunde
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

obligatia institutiei publice de a raspunde

Buna ziua,

Catre ce for trebuie sa ma adresez daca biroul de politie nu raspunde la o solicitare oficiala pentru trimiterea unui document in termen de 30 de zile? Au trecut deja 60 de zile, la nr de telefon nu raspunde nimeni, in localitatea cu pricina nu ma pot deplasa. Trebuie sa trimita companiei de asigurari dovada depunerii unei plangeri.
Multumesc,
Maria Constantin
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 00:04, 2 August 2016
Buna seara,
Va trebui sa va adresati Tribunalului de pe raza careia se afla institutia reclamata
cu o cerere de chemare in judecata in contencios administrativ.
Va multumesc!
Dacă s-a depășit termenul de maximum 45 de zile, conform ORDONANŢEI nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, art. 15 care stipulează:
,,Constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici sau, după caz, potrivit legislaţiei muncii următoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de soluţionare a petiţiilor, prevăzute în prezenta ordonanţă; ''

aveți posibilitatea de a sesiza pentru incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 - Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratul de Politie al Judetului _, dupa urmatorul model:
Către Inspectoratul de Poliție al Județului_
- în atenția Biroului Control Intern -
Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, fac prezenta sesizare privind incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, de catre Postul de Politie _ ( Politia Oras _ sau Politia Municipiului _), constand în aceea că în data de _ prin sesizarea cu numarul de inregistrare _ am adus la cunostinta Postului de politie * Politia Oras _) că_ (descrieți pe scurt ce conținea sesizarea), dar nu am primit până la această data nici un răspuns.
Conform prevederilor art. 15 din ORDONANŢA nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, vă rog să cercetați și să trageți la răspundere funcționarul public ce se face vinovat.
În dovedirea sesizarii depun la prezenta copie sesizare cu nr._, dovada de primire (posta romana) fax , etc. Anexati si o copie de carte identitate a d-voastra.

Data, Semnătura,
Nu uitati sa cereti numar de inregistrare (dacă o depuneți personal) ori trimiteti fax sau prin posta cu aviz de primire.
Mai multe detalii, pentru un caz asemănător am postat aici:www.avocatnet.ro/content/for...

Chiar cred ca institutiile statului isi fac treaba, doar ca cetatenii nu isi cunosc drepturile.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-ti faci dreptate, cu legi existente, dar cu nepasare din partea statului veronik veronik Buna ziua, de ce anume as avea nevoie pentru a da in judecata un restaurant care face galagie in fiecare week-end ? Avem vreun caz similar in Ro? Se pare ... (vezi toată discuția)
Abuz al retelelor de tel .mob. lumi8 lumi8 Buna ziua! Am o problema legata de serviciile unei companii de tel . mobila .Angajatii acestei firme folosesc abonamentul meu de telefon activind diverse ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns si optiunile de riposta la lipsa de reactie a autoritatilor Valentinafrangu Valentinafrangu Stie cineva care ar fi o metoda legala sa obtin raspuns oficial, in termenul legal, la cereri depuse la primarie? Am depus pentru certificatul de urbanism in ... (vezi toată discuția)