Dupa 45 de zile de la data inregistrarii cererii, sesizati primarul din cadrul Primariei care a incalcat prevederile Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, dupa urmatorul model:
Subsemnata_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _ ( Subsemnata_, CUI_, cu sediul in _, administrata de _, CNP_), fac prezenta sesizare privind incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, de catre (functionarii vinovatii de incalcarea Ordonantei 27/2002), constand în aceea că în data de _ prin cererea cu numarul de inregistrare _ am depus documentatia in vederea eliberarii certificatului de urbanism, dar nu am primit pana la aceasta data nici un raspuns.
Fapt pentru care va rog sa aplicati prevederile art. 15 din Ordonanta nr. 27/2002, raportat la art. 77 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, in vederea tragerii la raspundere disciplinara a persoanei/lor vinovate.
In temeiul Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va rog sa-mi puneti la dispozitie masurile luate cu privire la cele sesizate.
In dovedirea sesizarii depun la prezenta copie cererea cu nr._, dovada de primire (posta romana) fax , etc. Anexati si o copie de carte identitate a d-voastra.
Data și (semnătura petentului) . Nu uitati sa cereti numar de inregistrare ori trimiteti fax sau prin posta cu aviz de primire.
Urmare a acestei sesizari se va intocmi o comisie de cercetare disciplinara la care d-voastra aveti posibilitatea sa va puneti punctul de vedere (scris- prin posta ori fax sau verbal - participand la sedinta de cercetare), intrucat veti fi citat de catre aceasta comisie.
In functie de aceste raspunsuri, puteti sa faceti o plangere penala pentru neglijenta in serviciu fata de functionarii care nu au luat nici o masura legala (daca exista vinovatie si intentie, aspecte rezultate din cercetarea disciplinara).
In situatia in care nu primiti nici de aceasta data un raspuns mai aveti la indemana si Institutia prefectului ori calea civila pentru ca Instanta sa oblige Primaria sa va puna la dispozitie certificatul de urbanism, solicitand in civil daune-interese moratorii.
Daca aveti minime indicii ca functionarii publici ce trebuiau sa-si faca treaba sunt corupti, sesizati DGA din judetul d-voastra, anexand toate documentele trimise si primite cu data postei (sau dovada de primire).
Chiar cred ca institutiile statului isi fac treaba, doar ca cetatenii nu isi cunosc drepturile.