avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen legal de raspuns si optiunile de riposta la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen legal de raspuns si optiunile de riposta la lipsa de reactie a autoritatilor

Stie cineva care ar fi o metoda legala sa obtin raspuns oficial, in termenul legal, la cereri depuse la primarie?
Am depus pentru certificatul de urbanism in luna februarie, toate actele in regula, si trebuia sa primesc in 30 de zile raspuns (da, nu, orice..)
de atunci il tot astept, nu reusesc sa vorbesc cu nimeni, cand ajung sa vorbesc cu cineva la primarie mi se spune ca "e pe drum"
similar la Politia Comunitara, care au trebuit sa isi dea si ei un punct de vedere, si l-au dat - favorabil - acum peste 1 luna, dar nu ajunge nimic la Urbanism, unde-ar trebui sa ajunga. De cate ori sunam, primesc raspunsul "pai dumneavoastra stiti cate avem noi de facut aici... mai asteptati!"

Sunt absolut exasperata, voiam sa-mi obtin in mod legal si corect autorizarile pentru un mic bistro, cu 7 mese, si din februarie sunt blocata la primul pas si nu pot face nimic.

As vrea sa ma plang undeva, sa iau atitudine, dar nu stiu care sunt parghiile legale - inteleg ca si datul in judecata nu functioneaza, risc doar sa prelungesc cu cateva luni orice reactie din partea lor.

Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 18:51, 18 Iunie 2016
Dupa 45 de zile de la data inregistrarii cererii, sesizati primarul din cadrul Primariei care a incalcat prevederile Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, dupa urmatorul model:

Subsemnata_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _ ( Subsemnata_, CUI_, cu sediul in _, administrata de _, CNP_), fac prezenta sesizare privind incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, de catre (functionarii vinovatii de incalcarea Ordonantei 27/2002), constand în aceea că în data de _ prin cererea cu numarul de inregistrare _ am depus documentatia in vederea eliberarii certificatului de urbanism, dar nu am primit pana la aceasta data nici un raspuns.
Fapt pentru care va rog sa aplicati prevederile art. 15 din Ordonanta nr. 27/2002, raportat la art. 77 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, in vederea tragerii la raspundere disciplinara a persoanei/lor vinovate.
In temeiul Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va rog sa-mi puneti la dispozitie masurile luate cu privire la cele sesizate.
In dovedirea sesizarii depun la prezenta copie cererea cu nr._, dovada de primire (posta romana) fax , etc. Anexati si o copie de carte identitate a d-voastra.

Data și (semnătura petentului) . Nu uitati sa cereti numar de inregistrare ori trimiteti fax sau prin posta cu aviz de primire.

Urmare a acestei sesizari se va intocmi o comisie de cercetare disciplinara la care d-voastra aveti posibilitatea sa va puneti punctul de vedere (scris- prin posta ori fax sau verbal - participand la sedinta de cercetare), intrucat veti fi citat de catre aceasta comisie.

In functie de aceste raspunsuri, puteti sa faceti o plangere penala pentru neglijenta in serviciu fata de functionarii care nu au luat nici o masura legala (daca exista vinovatie si intentie, aspecte rezultate din cercetarea disciplinara).
In situatia in care nu primiti nici de aceasta data un raspuns mai aveti la indemana si Institutia prefectului ori calea civila pentru ca Instanta sa oblige Primaria sa va puna la dispozitie certificatul de urbanism, solicitand in civil daune-interese moratorii.

Daca aveti minime indicii ca functionarii publici ce trebuiau sa-si faca treaba sunt corupti, sesizati DGA din judetul d-voastra, anexand toate documentele trimise si primite cu data postei (sau dovada de primire).

Chiar cred ca institutiile statului isi fac treaba, doar ca cetatenii nu isi cunosc drepturile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia institutiei publice de a raspunde cmmaria2 cmmaria2 Buna ziua, Catre ce for trebuie sa ma adresez daca biroul de politie nu raspunde la o solicitare oficiala pentru trimiterea unui document in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Abuz al retelelor de tel .mob. lumi8 lumi8 Buna ziua! Am o problema legata de serviciile unei companii de tel . mobila .Angajatii acestei firme folosesc abonamentul meu de telefon activind diverse ... (vezi toată discuția)
Restaurant zgomotos- cedo- incompetenta in romania veronik veronik In conditiile in care am vecin un restaurant care isi urla manelele in fiecare weekend ( a se intelege vineri, sambata si duminica) si uneori si in timpul ... (vezi toată discuția)