Buna ziua.Intrucat sant in impas,nestiind ce sa fac, si cui sa ma adresez in situatia pe care am sa o expun atentiei dvs.rugandu-va a-mi da un sfat cum pot rezolva problema mea.
In perioada 1991-2001 mi-am desfasurat activitatea in acelasi loc de munca,aceleasi conditii si aceeasi meserie prestata la societatea care nu mai exista.In aceasta perioada am beneficiat de grupa a doua de munca :
4 luni in anul 1991,dupa care nu sa mai acordat grupa pana in1997,inca 4 ani pana in 2001.Pe scurt gr.2 de munca: 4 luni in 2001 si inca patru ani in perioada 1997-2001 dupa cum reiese din Cartea de Munca.Am solicitat un raspuns din partea Lichidatorului Judiciar al societatii care a redirectionat solicitarea mea catre firma care detinea arhiva societatii la care am lucrat.Firma respectiva mi-a eliberat o adeverinta din care reiese ca in perioada 1991-2001 am beneficiat de spor pentru munca prestata in conditii deosebite de munca.
Intrebarea mea este:
-cu aceasta adeverinta pot obtine grupa a doua de munca pe intreaga perioada(1991-2001) si ce trebuie sa fac in acest sens sau pot obtine doar recalcularea pensiei la care sa fie adaugate aceste sporuri.Mentionez ca in prezent sant in Pensie de invaliditate,iar Decizia de pensie(2007) nu cuprinde aceste sporuri.Rog un raspuns.Multumesc anticipat.Stima
Da,am avut gr.2 de munca: 4 luni in 2001 si inca patru ani in perioada 1997-2001,chiar in perioada la care face referire,adeverinta care atesta ca am beneficiat de spor pentru munca prestata in conditii deosebite de munca, in perioada 1991-2001,perioada ce cuprinde cei 4 ani si 4 luni de grupa a doua de munca.
Majorare pensie
mirela277
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati daca se poate cu o informatie legata de majorarea punctului de pensie pentru tatal meu.
Varsta: 60 ani, in gr. II ... (vezi toată discuția)