Buna ziua.Rog un raspuns daca se poate acorda in mod retroactiv gr.a II a de munca,tinand cont ca:
- in perioada 6 Ian 1991-6 Ian 2001 am beneficiat de spor pentru munca desfasurata in conditii deosebite de munca
-In aceasta perioada am inscris in Carnetul de Munca,gr.a II a astfel:
-4 luni in perioada 1 Ian 1991-1 Aprilie 1991
-1 Ian 1997-1 Ianuarie 2001,total 4 ani si 4 luni.
-in toata perioada 1991-2001,mi-am desfasurat activitatea in acelasi loc de munca,aceeasi meserie si in aceleasi conditii de munca.
Multumesc anticipat.
Da, se poate.Actiunea in reconstituirea vechimii in munca poate fi actiune in realizare sau in constatare, dupa caz, in contradictoriu cu detinatorul de arhiva (obligație de a face – având ca obiect obligarea deținătorului de arhivă de a elibera adeverința constatatoare a vechimii în muncă/încadrării în grupele superioare de muncă), respectiv cu casa teritoriala de pensii, în situația în care nu există documente primare.
Buna ziua.Detinatorul de arhiva(firma privata)la cererea mea, mi-a eliberat o adeverinta pentru perioada solicitata (1991-2001) din care reiese ca in aceasta perioada am beneficiat de spor de munca in conditii deosebite de munca.Intrucat in aceasta periada(1991-2001) am inscris in Cartea de Munca gr.a II a de munca perioada de 4 ani si 4 luni,ma pot folosi de aceasta adeverinta eliberata de detinat.de arhiva pentru a obtine grupa a II a de munca pentru toata perioada(1991-2001) ?Rog un raspuns.
Multumes pentru raspunsul anterior.
O complectare la mesajul anterior.Firma la care am lucrat in perioada respectiva este dizolvata.De la lichidatorul judiciar nu am primit nici un raspuns la cererea mea privind operare grupa in cartea de munca pentru perioada repectiva desi mi sa retinut CAS ptr. perioada la care fac referire.Multumesc ptr.intelegere.Stima
Daca angajatorul nu mai există din punct de vedere juridic dar există documente primare care să permită reconstituirea vechimii în muncă (există deținator de arhiva), calea este actiunea in realizare.