avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta pentru activitatea lucrata in grupa II de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta pentru activitatea lucrata in grupa II de munca

Am lucrat ca diriginte de santier ,DIR.GEN. DE INVESTITII a Primariei Capitalei(1988-2000).O parte dintre fostii mei colegi au luat adeverinte de gr.2 inca din anul 2000.Cativa au obtinut prin instanta acest drept.Eu am cerut acum(2010) in scris acest drept iar raspunsul a fost ca nu detin actele cu evidentele din perioada solicitata,iar verbal ca arhiva nu exista.In acest timp un fost coleg care lucreaza inca la P.M.B. i-a fost eliberata o nota de catre diector catre Seviciul personal iar in baza acestei confirmari i-a fost trecut in Cartea de munca gr. a 2 a.Imi dati va rog o solutie ,unde sa ma adresez.M-am adresat Arhivelor statului, biroului care raspunde de P.M.B. au spus ca este imposibil,si dupa 3 zile au confirmat cele spuse de mine oral.E cel putin ciudat,trebuie sa existe un P-V de predare- primire cu specificatiile de rigoare daca lipseste ceva de ce? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 17:15, 26 Iulie 2011
Adeverinta pt.gr.de munca se elibereaza conform Ordinului 590/15.09.2008 al Ministrului Muncii.Este ilegal sa se opereze in cartea de munca dupa inchiderea acesteia.
Va dau o copie a tipului de Adeverinta eliberata unui fost coleg in anui 2001.Adeverinta-Adeverim prin prezenta ca dl.----a lucrat in unitatea noastra in functia de Dirigintede santier in perioada 1986-1992.Aceasta perioada se incadreaza in gr.a-2-a de muncain procent de 90% comform H.G. nr.1223/20.11.1990si procesului verbal nr.2115/22.05.1998 al conducerii Dir.Gen>de Inv.(PMB)intrucat a lucrat in conditii de santier(vant,ploi,zapezi).Se elibereaza spre a-i servi stabilirea-completarea vechimii in munca.-INTREBARE -Mie mi s-a raspuns ca nu mai exista la arhiva actele prin care sa mi se elibereze acelasi tip de Adeverinta ca si fostilor colegi de birou,eu lucrand din 2001 tot in sisten dar in alta parte.Cum vedeti solutionarea acestei probleme.Va multumesc!
Nu va oprit nimeni sa obtineti in 2001 o astfel de adeverinta. Azi trebuie sa obtineti o adeverinta conf.modelului din Anexa 14 la HG 257/2011 pt. aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010
Nu ma cramponez de faptul ca doresc exact acelasi tip de adeverinta,PROBLEMA ESTE CA MI-AU RASPUNS CA NU MAI EXISTA BAZA de DATE LA ARHIVA si in nu pot sa-mi elibereze adeverinta de grupa a 2a de munca din acest motiv.In alta ordine de idei ei au bunavointa dar nu mai exista DOCUMENTATIA necesara care sta la baza eliberarii ADEVERINTEI.In caz ca ar exista nu ar fi o problema pentru eliberarea ei. In 2001 au luat doar o parte dintre noi deoarece care au fost pe faza ,deoarece sa zvonit ca nu au fost aprobate iar eu placasem din institutie si am aflat mult mai tarziu.ASA CA AVETI DREPTATE NU MA OPRIT NIMEMI dar lipsa de informatii ,poate duce la situatii de acest fel. VA MULTUMESC ! CU STIMA . SV
Nu dv. sunteti de vina,ci acei "colegi"care nu s-au gandit si la cei cu care au lucrat.Eu am luat adeverinta pt.gr.II-a de munca in 1991 si mi-am anuntat fostii colegi de munca.In cazul dv. nu este nevoie de nicio arhiva,este suficient sa va prezentati la angajator cu cartea de munca,numai ca azi angajatorii fug"ca dracul de tamaie"din cauza declaratiei din adeverinta ca au luat la cunostiinta de art. din Codul Penal privind falsul in inscrisuri.Nu cred ca colegii dv. au fost trecuti in celebrul tabel cu persoanele incadrate in gr.II-a de munca conf.Ordinului 50/1990 si numai dv. ati fost emis.Eu stiu ca acel tabel se transmitea dupa 1991 la Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de pensionare respinsa Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Socrul meu in varsta de 60 ani, ii implineste in 07 decembrie, a depus cerere de pensionare la Casa de Pensii in baza adeverintelor din care ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ savuvirgil savuvirgil Am mai expus tema dar o reiau sub alta forma.Primaria Capitalei al carei angajat am fost (05.03.1988-2001) a eliberat colegilor mei de serviciu Adeverinte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.ma intereseaza pentru mama mea.daca in cartea de munca ... cristian.ion.92 cristian.ion.92 Buna ziua.Ma intereseaza pentru mama mea.Daca in cartea de munca sunt trecuti anii de gr.1 si 2,pentru a depune dosar pensie limita varsta trebuie sa aduca ... (vezi toată discuția)