avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare apartament in coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

executare apartament in coproprietate

Buna ziua. O cunostinta de-a mea a luat un credit de nevoi personale , fara giranti sau ipoteci. A intarziat plata ratelor, drept urmare banca vrea sa il execute silit. Chiar a primit o somatie de la un executor judecatoresc. Prietenul meu detine un apartament in coproprietate cu o persoana straina(fara nici un grad de rudenie.
Intrebarea mea este: poate banca sa etreaca la executarea silita a acestui apartament?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 14:19, 20 August 2009
Da, dar mai intati trebuie efectuat un partaj judiciar, ori face vindere doar a cotei parti a celui executat.
Multumesc pentru raspuns. O data facuta aceasta somatie a executorului, executatul mai poate face tranzactii cu partea sa de apartament ?
Intrucat cunostiinta dvs a luat un credit fara constituirea unei garantii reale mobiliare/ ipoteci banca nu poate sa ii execute apartamentul fara o actiune in instanta !
Executorul nu poate pune in executare decat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabil investita cu titlu executoriu in acest sens!B-)
Iar pana atunci cunostiinta dvs poate vinde partea sa !:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca elenaelena65 elenaelena65 Buna ziua, Sunt girant pt fiul meu pt un credit de nevoi personale. pt rata rata neplatita la termen banca mi-a pus poprire pe 30% din pensie. Am primit ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac in cazul asta? Stefimad Stefimad Am luat un inprumut de la o banca si nu mi-am achitat ratele la timp si mi-sa cerut scadenta creditului anticipat de care nu am fost instintata si habar nu ... (vezi toată discuția)