avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bunica mea in varsta de 85 ani a fost violata si batuta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Bunica mea in varsta de 85 ani a fost violata si batuta

Buna ziua,
Bunica a mea fost batuta si violata de o persoana de 48 ani.In urma loviriilor aramas cu fata plina de echimoze si vanatai si pe langa aceste din cauza lovituriilor puternice ochii i au fost deplasati si a ramas si fara vedere.Am facut o plangere penala la politie,a fost criminalistica la locul faptei in urma careia au luat amprente si unele lucruri.La spital cat a fost internata a fost si iml-ul.Persoana care a batuto a fost dusa la socola si a fost gasit sanatos si ceea ce a facut a facut o constient iar acum este arestat timp de 29 zile pana la finalizarea anchetei.Pe langa acestea a avut si curajul sa isi puna avocat,mentionez ca in fata politiei a recunoscut totul.
Va rog sa imi spuneti daca avem si noi nevoie de un avocat,daca trebuie sa ajungem la IML pentru a ridica vreun act.
Va multumesc!
In astfel de situatii complicate,este de preferat sa apelati la serviciile unei persoane specializate
Este obligatoriu sa obtineti de la IML certificat medical care sa ateste prejudiciile ,zilele de internare cauzate de eveniment
Problema care la care au raspuns psihiatrii a fost daca a fost responsabil sau iresponsabil. Daca e responsabil face puscarie, daca e iresponsabil nu face puscarie, ci este supus la tratament psihiatric si i se da drumul cand se vindeca (ceea ce poate fi in cateva luni sau niciodata). Iresponsabilitatea se refera la fapte pornite dintr-o boala mentala care anuleaza discernamantul.
tgeorgescu a scris:

Problema care la care au raspuns psihiatrii a fost daca a fost responsabil sau iresponsabil. Daca e responsabil face puscarie, daca e iresponsabil nu face puscarie, ci este supus la tratament psihiatric si i se da drumul cand se vindeca (ceea ce poate fi in cateva luni sau niciodata). Iresponsabilitatea se refera la fapte pornite dintr-o boala mentala care anuleaza discernamantul.


Dupa dumneavoastra Hannibal Lecter avea sau nu discernamant? :P

Psihiatrii nu au discernamant fiindca recunosc ca sedativele si anxioliticele sunt intoxicanti, pe sleau otravuri, provoaca dependenta, remisie, delir, dementa, psihoze, toane, anxietate, disfunctie sexuala, tulburari de somn si altele,

dar le prescriu ca si cum ar fi medicamente

In alte cuvinte asa-zisul tratamentul medical precum am dedus inainte sa citesc asta provoaca probleme psihice grave

Convingeti-va singuri urmarind cuprinsul de la pagina 47 din 915
[ link extern ]

Daca o pastila ti-ar da minte nu s-ar mai duce lumea la scoala. Cam atat de nebuni sunt psihiatrii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2016
eusaisapte, utilizator
Rau sau nebun? Englezeste: mad or bad? Problema preocupa de mult medicii, iar raspunsul consensual e ca daca cineva face rau nu inseamna in mod automat ca ar fi nebun (sau iresponsabil).

In primul rand nu stim daca e gerontofil sau a avut alte motive sa o violeze (de ex. razbunare sau la betie). In al doilea rand, chiar daca ar fi gerontofil, gerontofilia nu este o afectiune care sa afecteze discernamantul. De exemplu, un gigolo gerontofil nu este iresponsabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Posibilitate incadrare fapta la tentativa de omor Alexandra88m Alexandra88m Va scriu aceste randuri in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat. Tatal meu a fost diagnosticat cu tulburare deliranta persistenta. Acest lucru s-a ... (vezi toată discuția)
Minorii madarolivia madarolivia buna. as avea si eu o intrebare, si anume daca un minor de 15 ani care sufera de tulburare mixta emotionala si de conduita, poate fi condamnst pt savarsirea ... (vezi toată discuția)