avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibilitate incadrare fapta la tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibilitate incadrare fapta la tentativa de omor

Va scriu aceste randuri in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.

Tatal meu a fost diagnosticat cu tulburare deliranta persistenta. Acest lucru s-a intamplat dupa ce a fost internat nonvoluntar intr-o sectie de psihiatrie dupa ce a atacat-o pe mama mea - a lovit-o in cap cu pumnii si picioarele si apoi cu un obiect metalic, tot in cap. Mama a ajuns in stare destul de grava la spital insa si-a revenit foarte repede, nu a avut leziuni interne, la cap i s-au pus niste copci, iar la maini bandajata - a fost externata dupa 2 saptamani (putea fi externata si dupa o saptamana insa a avut o taietura la mana care trebuia ingrijita).

Mentionez ca in ultimele 2 luni tatal meu a renuntat la munca, nu a mai iesit din casa in aceasta perioada, motivand ca niste persoane "intelese" ar fi incercat sa-i puna viata in pericol, nu a vrut sa dea detalii exacte nici sa mearga la politie atunci. Motivatia lui a fost ca in dimineata cand s-a intamplat atacul, mama ar fi aruncat la gunoi ceva suspect, convins fiind ca il otraveste sistematic de mai mult timp.

In prezent este internat si evaluat de comisii de medici si de IML pentru a se stabili daca a avut discernamant.

Sunt foarte speriata, pe langa socul pe care l-am avut pentru ceea ce s-a intamplat cu ei (tata era o persoana foarte linistita, nu mi-as fi imaginat niciodata ca ar ajunge sa creada ca este otravit de mama si sa faca ceea ce a facut), acum imi este teama de ceea ce s-ar putea intampla in continuare dpdv juridic.

In mod normal ar trebui internat intr-o clinica care ar trebui sa-i acorde ajutor specializat, dar ar putea fi incadrat la tentativa de omor si pus sub acuzare avand in vedere starea lui? Ar trebui sa angajam un avocat?

As aprecia foarte mult un sfat din partea Dv. Va multumesc anticipat.
Dupa cat se pare este vorba de psihoza paranoida si ar reiesi ca nu a avut discernamant. Deci nu ar fi condamnat la puscarie, ci la tratament psihiatric fortat, care daca este efectuat intr-un spital bine inzestrat este chiar in interesul lui. Adica sa nu fie trimis definitiv la spitale in care sunt tratati cei condamnati permanent la tratament psihiatric, ca acolo conditiile sunt foarte urate.
~ Conținut șters la cerere ~
Ar fi bine sa aibă avocat angajat.
Nu e vorba neapărat de tentativa de omor dar orice se poate întâmpla dacă nu este aparat.


Lipsa de discernământ constituie o alta problema pe care avocatul trebuie sa o analizeze.
Nu ati precizat daca mama a formulat plangere.Daca loviturile au fost grave ,parchetul s-a sesizat din oficiu . Deocamdata este cercetat pentru vatamare corporala,lovire , iar daca in urma expertizei IML asupra victimei (mamei dvs.) va rezulta ca acesteia i-a fost pusa viata in pericol, atunci tatal va fi cercetat pentru tentativa de omor. Oricum invinuitul (inculpatul) va fi expertizat din punct de vedere psihic pentru a se vedea daca raspunde penal , daca va fi internat intr-o unitate spitaliceasca . Cred ca este nevoie sa solicitati punerea sub interdictie pentru a nu mai exista in viitor o situatie similara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mea in varsta de 85 ani a fost violata si batuta dragosh2_alone20 dragosh2_alone20 Buna ziua, Bunica a mea fost batuta si violata de o persoana de 48 ani.In urma loviriilor aramas cu fata plina de echimoze si vanatai si pe langa aceste din ... (vezi toată discuția)
Internare nonvoluntara ..sorin, ..sorin, Buna ziua, acum câteva săptămâni mi-am dus soția la spital cu salvarea și politia, are început de scrizofenie, a fost diagnosticata de 10 ani, am dus-o ... (vezi toată discuția)
Omor calificat anca negruta anca negruta o persoana incadrata la omor calificat care in urma expertizei psihiatrice a fost declarata cu discernamant, poate fi declarata in urma unei contra- expertize ... (vezi toată discuția)