avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprieteri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprieteri

buna ziua.Suntem o asociatie de proprietari mica care vrem sa reparam acoperisul ma rog numai o parte mai ales cei care stau la ultimul etaj si au probleme cu apa de la ploaie.intrebarea mea este urmatoarea cum am putea cei interesati sa-i determinam pe cei neinteresati sa participe la aceasta operatiune,pentru ca stiu ca este obligatorie dar daca omul spune ca nu are ce poti sa-i faci?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:30, 3 August 2016
In mod normal se strang bani din timp in fondul de reparatii si lucrarea se plateste din acest fond, altfel este dificil pentru oamenii cu venituri chiar medii sa achite aceasta reparatie dintr-o data.

Incercati si negociati cu prestatorul plata in rate si astfel veti avea mai putin de platit lunar in cateva luni.

De obligat ii puteti obliga prin executarea lucrarii care trebuie facuta pentru ca este proprietate comuna, iar plata se pune pe lista.
Cine nu plateste ramane restant. Restantele se penalizeaza si, in cele din urma, il puteti actiona in judecata pentru recuperarea sumelor restante.
Nu are importanta marimea asociatiei, proprietarii sunt obligati sa contribuie toti la reparatiile partilor comune.
Are, nu are, proprietarul trebuie sa isi plateasca obligatiile pe cota parte indiviza. Tot asa poate sa spuna ca nu are cu ce sa isi achite cota de intretinere. Ce poti sa-i faci?
Cheltuielile se introduc in lista de plata iar daca nu plateste se calculeaza penalitati.
Reparațiile pentru părți comune se face de către toți proprietarii conform părții indivize din asociație , nicidecum in felul cum sunteți amplasat in bloc.
Dacă s-a hotărat reparația in adunarea generală atunci banii trebuie adunați indiferent de problemele pe care le au cu banii.
Nu are luna asta plătește plătește luna viitoare sau plătește penalizări , nu poate una sau mai multe persoane să blocheze hotărârile luate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie parte comuna imobil andapopa andapopa Buna ziua, Pentru lucrare de reparatie generala la fatada imobilului care are toata tencuiala aproape cazuta,(exista si autorizatie de reparatie ) este ... (vezi toată discuția)
Impartirea fondului de penalitati intr-un imobil cu mai multe scari tragicomix tragicomix buna ziua, va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: in decursul ultimilor 4 ani, in fondul de penalitati al blocului s-a strans o anumita ... (vezi toată discuția)
Penalizari fond reparatii asociatie de proprietari rocky rocky Buna ziua, exista lege (si daca da, care este) care stipuleaza ca se pot aplica penalizari pentru neplata fondului de reparatii? Stiu ca este obligatoriu dar, ... (vezi toată discuția)