avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stalp de curent pe proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stalp de curent pe proprietate privata

Buna ziua,am si eu cateva intrebari in legatura cu un stalp de curent care este situat pe proprietatea mea.Ridicarea stalpului de curent a fost facuta in anul 1989 cand de fapt pamantul/proprietatea era a bunicilor mei.Incerc de cativa ani sa vand casa si nimeni nu este interesat din cauza stalpului de curent situat in mijlocul terenului din spatele casei. As vrea sa stiu daca pot sa fiu despagubit sau macar cineva sa ma lamureasca in legatura cu stalpul de curent fiindca nimeni de atunci nu mi-a dat niciun ban chiar daca este stalpul proprietatea statului sau a enelului as vrea sa stiu daca au dreptul sa-mi puna un stalp de curent in curte fiind proprietatea mea iar eu sa nu primesc nimic de pe urma lui.
Mentionez ca stalpul figureaza in planul casei.
Mai jos las o poza de pe google maps cu situarea stalpului :
[ link extern ]

Pot face ceva din punct de vedere legal?

Va multumesc,
Cosmin Grigore.
Cel mai recent răspuns: RevoMan , utilizator 17:28, 3 August 2016
După ce aflați proprietarul stâlpului (ENEL Giurgiu -presupun) procedați la conciliere (procedură informală), prin avocat ori mediator.
mai multe detali:www.avocatnet.ro/content/for...
ori:
[ link extern ]
dacă medierea nu are rezultat, acționați prin avocat în instanță.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Exista posibilitatea ca proprietarii stalpului oricare ar fi ei (enel sau alte companii de electricitate) sa castige in instanta ? Daca da , de ce si ce as putea face in cazul acesta.
RevoMan, utilizator
depinde de avocat si de d-voastră. Jurisprudența arată că instanțele a dat câștig de cauză celor în situația d-voastră. Totodată, nu vă imaginați că veți desfința rețeaua națională pentru transportul energiei, ci va fi o conciliere (veți avea de câștigat și d-voastră, nu numai ei) așa cum specifică în link-urile trimise (dați clic aici:[ link extern ] ).
Privind câștigul d-voastră, nu-l puteți afla pe forum, ci consulatați un avocat.
cu respect, vă doresc succes.
Daniela Gratiela, Alte profesii
Nu vreau sa desfiintez nimic.Voiam doar sa ma informez.De asemenea cu respect va multumesc si D-voastra pentru raspunsurile de mare folos.
RevoMan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalpi electricitate in gradina casei, pusi fara aprobarea proprietarilor terenului BeeaBeatrice BeeaBeatrice Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la aceasta intrebare. Bunicii mei au o casa in Orasul Novaci, Sat Pociovalistea. In gradina din spatele ... (vezi toată discuția)
Stalpi electricitate pe teren proprietate gabyteo gabyteo Buna ziua. Compania de lelectricitate are 2 stalpi pe terenul meu, proprietate personala. As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate (act normativ, etc) sa ... (vezi toată discuția)
Am pe proprietatea mea un stalp de inalta tensiune,ce pot face ... olga2011 olga2011 am pe proprietatea mea un stalp de inalta tensiune,ce pot face sa fiu recompensata ptr..imposibilitatea de utilizare a terenului.multumesc (vezi toată discuția)