avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stalpi electricitate pe teren proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stalpi electricitate pe teren proprietate

Buna ziua.
Compania de lelectricitate are 2 stalpi pe terenul meu, proprietate personala. As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate (act normativ, etc) sa -i oblig sa mute acesti stalpi ori sa-mi plateasca despagubiri. Am inteles ca ar fi ceva acte normative care ii protejeaza in astfel de cazuri. Daca este adevarat exista vreo directiva europeana care sa-mi fie favorabila si sa primeze actelor normative respective ??
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: spring1 , utilizator 14:22, 9 Aprilie 2012
Poti sa ceri despagubiri , fie lunar sau intr- o suma fixa. Exista legislatie.
Poate ca v-ar avantaja mai mult ca sa va achite o chirie pentru fiecare stalp aflat pe proprietatea dvs. Daca presupunem ca cereti 2000 euro/stalp/lunar probabil ca la primul termen in instanta o sa se prezinte doar ca sa confirme ca ii vor muta de pe terenul dvs. :)
Va multumesc pentru raspuns.
Pt. Birou_de_Mediere : Inainte de a introduce o actiune in instanta as dori sa le transmit o adresa prin care sa solicit o discutie (conciliere ) cu privire la aceasta problema. Ati putea sa-mi spuneti ce acte normative pot consulta pentru o mai buna documentare ?
Fara acordul dumneavoastra nu poate monta nimic pe terenul aflat in proprietatea dumneavoastra.
Am avut personal aceiasi problema a dumneavoastra. In cazul meu i-am gasit ca sapasera deja un sant de 10 m lungime ca sa bage nu stiu ce fir.
L-am astupat imediat si am scos si firul !
In al doilea caz ,montasera un contor electric pe casa scarii (unde am si eu un apartament in proprietate) care nu deserveau locatarii. A iesit cu putin scandal ,ca cei de la ENEL au chemat politia ,primaria si mediul...dar fara nici un rezultat !...I-am poftit afara de pe proprietatea privata si am taiat firele contorului !
In al treilea caz ,fiind o persoana foarte cunoscuta in cadrul societatii electrice ,am cerut amplasarea unui contor pe un teren unde stalpul se afla la 50 cm de limita proprietatii.
Mi-au cerut 2650 Ron si mi-au cerut sa montez si un stalp.....de data asta mi-au facut-o...dar e totusi bine,ca pana acum nu mai vazusem doi stalpi unul langa altul care sa "sustina" 50 cm de fir !
Concilierea este o procedura informala, desfasurarea ei nefiind reglementata de acte normative (numai in situatii punctuale, de exemplu Legea nr.190/2007), calea fiind aleasa de partile aflate in conflict.
Nu exista acte normative care sa o prevada cu exceptia art. 720’1 C.proc. civ., “in procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului prin conciliere directa cu cealalta parte.
Concilierea poate avea loc isi in prezenta unui tert daca partile hotarasc astfel, scopul acesteia fiind mentinerea sau restabilirea raporturilor dintre parti prin impacarea lor.
Medierea poate urma unei concilieri nereusite.

Alte discuții în legătură

Mutarea contorului de pe casa veche pe cea nou construita dome dome Am si eu o intrebare.Are cineva idee cat costa sa muti contorul de pe casa veche pe cea nou construita?(din casa veche a mai ramas doar o camera, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Stalpi de inalta tensiune pe proprietate privata dobreamarius dobreamarius dispun de un teren intravilan in localitatea Vatra Dornei si pe care este amplasat un stalp de inalta tensiune, am vrut sa il vand dar din cauza acestui stalp ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea ... Lara m lara Lara m lara Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea sunt situați 2 stâlpi de curent electric ,de pe vremea lui Ceaușescu, a și putea sa ... (vezi toată discuția)