avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stalpi electricitate pe teren proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stalpi electricitate pe teren proprietate

Buna ziua.
Compania de lelectricitate are 2 stalpi pe terenul meu, proprietate personala. As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate (act normativ, etc) sa -i oblig sa mute acesti stalpi ori sa-mi plateasca despagubiri. Am inteles ca ar fi ceva acte normative care ii protejeaza in astfel de cazuri. Daca este adevarat exista vreo directiva europeana care sa-mi fie favorabila si sa primeze actelor normative respective ??
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: spring1 , utilizator 14:22, 9 Aprilie 2012
Buna ziua, am ales sa continui pe acest topic, chiar daca problema mea este putin diferita.
Incepand din 2008 am in constructie un duplex. Casa este construita, insa inca se lucreaza la interioare. Nu este locuibila, asa ca gardul este unul provizoriu.

Avand in vedere ca este un duplex, va fi nevoie pe viitor de 2 porti mici si 2 mari (pentru masini). Deschiderea terenului este f mica (18 m), asa ca limitarea este destul de mare.

Noi nu locuim acolo si, in ultimele 2 saptamani (nu stiu exact data) au venit si au montat stalpi pe strada.
Unul dintre ei este situat in dreptul gardului (la aprox 1.5 m de hotarul cu vecinul din stanga), dar nu pe proprietatea mea. problema este ca ma va incurca in momentul in care voi face gardul definitiv. Imi va ingreuna accesul cu masina in curte.

Inca nu au fost trase cablurile de enel.
Pot face ceva in acest sens, pentru a fi mutat stalpul?
Am inteles ca as putea merge la primarie, dar nu stiu exact ce ar trebui sa fac, ce anume sa sesizez, avand in vedere ca stalpul va reprezenta pentru mine o piedica in viitor, nu in prezent.

va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea contorului de pe casa veche pe cea nou construita dome dome Am si eu o intrebare.Are cineva idee cat costa sa muti contorul de pe casa veche pe cea nou construita?(din casa veche a mai ramas doar o camera, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Stalpi de inalta tensiune pe proprietate privata dobreamarius dobreamarius dispun de un teren intravilan in localitatea Vatra Dornei si pe care este amplasat un stalp de inalta tensiune, am vrut sa il vand dar din cauza acestui stalp ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea ... Lara m lara Lara m lara Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea sunt situați 2 stâlpi de curent electric ,de pe vremea lui Ceaușescu, a și putea sa ... (vezi toată discuția)