avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... primire notificare conciliere directa art. 720 cod ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

primire notificare conciliere directa art. 720 cod civil

As dori sa stiu daca in situatia in care notificarea la conciliere este inmanata unuia din angajatii debitorului, care confirma primirea acesteia cu semnatura proprie, (fara stampila societatii insa) si cu un numar de inregistrare care atesta data la care s-a primit notificarea, comunicarea notificarii s-a facut cu respectarea prevederilor art. 720 cod civil??
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:09, 20 August 2009
Important este un singur lucru sa fie inregistrata la debitor. Eventual puteti cere confirmare de la secretariatul debitorului daca adresa cu nr. ..din partea este inregistrata si sa se confirme sub ce numar.
Inocentia
Potrivit "art.720(........) In scopul aratat la alin.1,reclamantul va convoca partea adversa,comunicandu-i in scris pretentiile sale si temeiul lor legal,precum si toate actele doveditoare pe care se sprijina acestea.Convocarea se va face prin scrisoare recomandata cu dovada de primire,prin telegrama,telex,fax sau orice alt mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia.Convocarea se poate face si prin inmanarea inscrisurilor sub semnatura de primire ( art 720 indice 1 alin. 2 c. pr. civ. )." .....acum in situatia dv. se pune in discutie calitatea persoanei care a primit inscrisurile, pentru ca reprezentantul legal al societatii este administratorul, iar faptul ca nu aveti nici stampila si nici nr de inregistrare ci doar o simpla semnatura(olografa) e foarte nesigur, de unde stitii ca persoana care a "iscalit " este angajatul societatii? Sfatul meu sa repetati comunicarea respectand intocmai prevederile legale ca sa evitatii problemele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura concilierii directe stanceni stanceni Buna seara! Spuneti-mi si mie va rog daca procedura somatiei de plata poate tine loc procedurii concilierii directe? (vezi toată discuția)
Lipsa conciliere directa. Monica H. Monica H. speta> Am un debitor pe care nu-l pot convoca la conciliere directa (se intorc plicurile cu \"expirat termen de pastrare\") deci cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Ce termen sa trec in notificare? miriam_31 miriam_31 Buna ziua, Trebuie sa notific pe cineva (ca sa respect regula \"punere in intarziere\") dar nu stiu ce termen sa mentionez in notificare. Eu as vrea cat mai ... (vezi toată discuția)