avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... ce trebuie sã fac sã-mi poate ridice o persoanã un ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

ce trebuie sã fac sã-mi poate ridice o persoanã un act de la facultate

Bună ziua comunităţii avocatnet!

Aş dori să întreb (nu ştiu la care secţie ar fi intrat mai bine deci postez aici...) ce trebuie să fac pentru ca taică-miu să poată ridica un certificat de la facultatea pe care am terminat-o - act pe care în mod teoretic pot să ridic numai eu în persoană şi cu buletinul în mână. Plec în străinătate şi de aceea aş avea nevoie de respectivul act. Nu ştiu dacă ar trebui sau nu să şi semnez.

Am găsit termeni gen "procură" sau "împuternicire" dar nu ştiu diferenţa şi detaliile sunt vagi. Aş vrea ca cineva să mă ajute şi sper să pot returna favorul în cadrul forumului :)

Matei
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:58, 21 August 2009
Daca dorit sa fiti sigur, ca persoana, pe care o trimiteti va putea ridica actul respectiv, trebuie sa va duceti impreuna cu ea la un notar pentru a-l imputernici printr-un document in forma autentica in acest sens.
Merci de răspuns... dar ce înseamnă "document în forma autentică"? :)
Notarul va intocmi imputernicirea (adica subsemantul X imputerniceste pe Y sa faca Z in numele lui), Dvs. veti semna in fata notarului, dupa ce notarul v-a verificat identitatea (CI) si va mentiona acest lucur pe actul respectiv (hartia respectiva). Acest document este un document autentic, adica identitatea semnatarului (sau semnatarilor, dupa caz) este certificat de un notar public (notarul autentifica actul respectiv).

Mai concis: In cazul unui act autentic, toata lumea poate fi sigura, ca a semnat intr-adevar cel care este mentionat in act.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
ContSters77883, utilizator
Am înţeles. Merci mult Miklós, m-ai ajutat, îţi urez succes cu găsitul unei stagiaturi!
Cu placere. Si eu i-ti multmesc.

Alte discuții în legătură

Imputernicire! mihaila ionut mihaila ionut Am un litigiu de munca in alt oras departe de domiciliul meu!Daca fac o imputernicire pe numele unui prieten sa se duca sa traga la xerox acte din dosarul de ... (vezi toată discuția)
Autentificare sau atestare(data certa) minu minu Vreau sa infiintez un ONG. Printr-un proces verbal si prin actul constitutiv sunt imputernicit sa indeplinesc formalitatile pentru infiintare ONG. Actul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto in baza unei procuri - poate fi facuta de consilierii juridici? siempreska siempreska Buna! Ma intereseaza daca un consilier juridic poate face demersurile pt o inmatriculare auto pe baza unei procuri; procura trebuie sa fie una notariala? sau ... (vezi toată discuția)