Gabby26 a scris:
Ce as fi facut eu in locul presedintelui? nu as fi lasat firma de zugravi sa plece, in cazul in care avea intr-adevar o urgenta, sa fi lasat macar un om (erau 4 baieti). dupa cum am mai spus, am mai lucrat de cateva ori cu astfel de oameni, stiu si ce am de facut, stiu si cum sa-i iau,
Poate aveti dreptate, poate aveti solutii. Eu si altii am patit-o si chiar nu am gasit solutia de a rezolva imediat o asemenea problema. Efectiv cum ati fi procedat dumneavoastra? Va intreb pentru ca poate ne este de folos raspunsul sau metoda dumneavoastra.
Concret 2-3 oameni lucrau in casa scarii. Au lucrat cateva zile cate 7-10 ore, uneori 4-5 ore.. Dupa vreo 10 zile nu au mai venit deloc la munca. Sunad pe seful lor la telefon, acesta parea disperat si-si cerea scuze ca meseriasii l-au parasit si nu reuseste sa ia legatura cu ei, ca o sa caute altii cat poate de repede... Trec zilele si casa scarii e in lucru, in praf, cu peretii in diferite stadii de lucru.
Repet, este uin contract, clauze... Putem notifica, putem actiona in instanta. Dar cum s-ar fi putut ca cineva din asociatie (presedinte, administrator) sa nu-i lase sa plece, asa cum spuneti dumneavoastra. Nu erau inchisi sau legati undeva, ci lucrau liber si-au plecat liberi. Au plecat intr-o joi seara si se presupunea ca vineri vin la munca asa cum au venit pana atunci in fiecare dimineata. Dar au disparut in ceata! Cum sa-i retii, sa-i opresti?
Solutii sunt dar, asa cum spuneam, dureaza. De acea o lucrare ce trebuia terminata in 30 de zile, abia se termana acum dupa aproape 3 luni.
Chiria spatiului pentru afisarea firmei nu se compenseaza cu alte drepturi sau obligatii. Fiecare are alt tratament. Ca sa intelegem va dau un exemplu la indemana, dar sunt convins ca sunt multe. Ce ar fi sa nu platim taxa de drumuri sau altele incluse in pretul benzinei pentru ca soseaua ce trece prin fata mea e degradata, eu am curatat canalul de scurgere sau am pus doua roabe de pietris pentru ca aparuse o groapa in carosabil? Ce-ar fi sa nu mai platesc impozitul pe casa ori pe masina la primarie pentru ca primaria nu face ceea ce s-a angajat inca de anul trecut cu amenajarea pietei, a parcului de joaca, a trotuarului...?
Nu. Fiecare problema se trateaza si se rezolva fara a compensa una cu alta.