avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Comitetul de bloc poate sa ia hotararea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Comitetul de bloc poate sa ia hotararea suspendarii ...

Buna seara,
Comitetul de bloc poate sa ia hotararea suspendarii platii intretinerii in numarar ? Plata urmand sa fie facuta numai prin banca ? Exista o lege in baza carea s-a hotarat ?
Va multumesc,

Adriana Ionita
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:58, 26 Septembrie 2023
Nu exista o lege in acest sens, Cex nu poate lua legal o astfel de decizie.
Daca proprietarii nu reactioneaza, (in sensul ca nu se adreseaza presedintelui ( care de fapt a luat hotararea )mai exact sant nemultumiti in particular se poate face ceva ?
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
adrianaionita, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamatie la primarie, pentru depasirea atributiunilor, conform art. 102 alin 1 litera e, din legea 196/2018.
[ link extern ]
Va multumesc.

Doamna,
Este adevarat ca presedintele, ma rog. com. ex. nu pot lua o asemenea hotarare/decizie de capu' lor, adica fara consultarea proprietarilor.
Eu v-as propune sa va interesati daca aceasta decizie a fost luata fara sa va consulte si nu numai pe dvs. ci pe toti membrii as. prop.
Adica, mb. com. ex. - pot face o asemenea proprunere (poate ca este o propunere justificata), dar propunerea, ca orice propunere, trebuie discutata in A. Generala. Ei, daca s- discutat si aprobat in A,G. sau majoritatea propriatarilor au fost de acord cu propunerea sau s-a semnat un tabel in acest sens, iacata ca trebuie sa va conformati si dvs.

Asadar, daca decizia a fost luata fara acordul majoritatii, contestati in scris decizia, mai intai la asociatie si daca nu se respecta vointa majoritatii, va puteti adresa Primariei locale, asa cum ati fost sfatuita.

Alte discuții în legătură

Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Renunțare ghena gunoi klaudya1974 klaudya1974 In ce condiții asociația de proprietari poate renunța la ghena de gunoi de la bloc, procedând la desființarea acesteia și unde vor duce deșeurile ... (vezi toată discuția)