avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Comitetul de bloc poate sa ia hotararea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Comitetul de bloc poate sa ia hotararea suspendarii ...

Buna seara,
Comitetul de bloc poate sa ia hotararea suspendarii platii intretinerii in numarar ? Plata urmand sa fie facuta numai prin banca ? Exista o lege in baza carea s-a hotarat ?
Va multumesc,

Adriana Ionita
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:58, 26 Septembrie 2023
Va multumesc pentru precizari.
Nu am detaliat aici . Nu s au consultat in nici un fel proprietarii. Ni s-a trimis un mail cu instiintarea aceasta aseara la ora 22 , iar astazi de dimineata a aparut la avizier hotararea si semnatarii. In plus fata de ce am intrebat privind numerarul si instiintare cu inchiderea toboganului de gunoi si obligatia noastra de a duce noi gunoiul direct la ghena ( bloc de 10 etaje). De altfel, partea cu desfiintarea definitiva a toboganului ne-a mai fost o data anuntata in luna iunie. Decizia a fost luata de comitet ( in speta presedinte, un membru comitet si cenzor). Mai jos am pus mailul primit.


Buna seara,

In urma intrunirii in sedinta a Comitetului Executiv au fost hotarate urmatoarele aspecte ce privesc activitatea Asociatiei:
1. Renovarea ghenelor de la parterul blocului pentru ambele scari. Astfel pe perioada renovarii toboganele vor fi inchise urmand ca gunoiul sa fie dus la cele doua ghene din spatele blocului. Fiecare apartament va avea cheie de la ghena din spate (corespunzatoare scarii). TOBOGANELE VOR FI BLOCATE IN PARTEA DE JOS (PARTER) DE ACEEA VA RUGAM SA NU FORTATI SA ARUNCATI RESTURI MENAJERE PE TOBOGAN!
Din momentul inceperii renovarii deseurile reciclabile nu se vor mai depozita in alta parte iar firma de curatenie are responsabilitatea de a raporta fiecare abatere de la aceasta regula fara a fi obligata sa indeparteze deseurile lasate pe alte spatii.
Ghenele vor fi supravegheate video in interior pentru a identifica cazurile in care nu se respecta regulile colectarii selective
Costurile sunt suportate integral din fondurile de reparatii alea Asociatiei

2. Incasarile in numerar. Se suspenda pe perioada nedeterminata incasarile cu numerar pentru Asociatie. Platile pentru contributiile datorate conform listelor de plata afisate se vor incasa prin metodele deja puse la dispozitie (transfer bancar, plata cu cardul sau depunere numerar la banca Libra in contul asociatiei si plata la punctele de plata PayPoint). Metodele de plata sunt cele care sunt listate in nota de plata trimisa pe e-mailul inregistrat pentru fiecare apartament. In cazul in care nu aveti un e-mail sau nu sunteti inregistrati in aplicatie va rugam sa ne notificati pentru a va pune la dispozitie nota de plata in format fizic. Administratorul va sta la dispozitie pentru aceasta operatiune.

In caz ca exista neclaritati sau doriti sa discutati aspecte ale functionarii Asociatiei ne puteti contacta pe aceasta adresa de e-mail sau telefonic.

Va multumesc
Cosmin Andreescu
Presedinte Asociatie Proprietari Bloc 26
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
adrianaionita, utilizator
Doamna,
Mie mi se par de bun simt masurile luate de catre coducerea dvs., atat in legatura cu toboganele (mai ales acum cand gunoiul menajer trebuie pus in ghene, separat, ori prin metoda "tobogan", nu se poate, totul se amesteca.
In ceea ce priveste plata cu metode alternative - acesta este trendul acum, multe as. prop. procedeaza la fel. Sunt mai multe avantaje, daca vreti le putem discuta.
Dar - dar, daca proprietarii (majoritatea ) nu agreeaza modul de plata propus, discutati in proxima AG si functie de hotararea luata o sa va conformati.... Asta este!
Succes!
Trendul se poate sa fie asa acum , dar daca se priveste in perspectiva ( pe termen nu f scurt, ci mai lung) intentiile generale care promoveaza desfiintarea cash ului nu sunt deloc bine intentionate De altfel metode alternative se practica si in prezent in paralel cu incasare la casierie. E opinia mea si nu numai . Puteti sa ma faceti conspirationista, ,dar asta e opinia mea.
Cit despre gunoi menajer sa l ducem noi personal in ghena , iartati-ma dar nu se discuta
De aceea se plateste firma de curatenie. Nimeni nu spune ca sa nu se colecteze separat gunoiul reciclabil.. Exact asa se face acum , dar nu bine organizat.

O zi buna
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
adrianaionita, utilizator
Va respectam opina doamna, ati observat, nici nu v-a contrazis nimeni.
Sa fiti sanatoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Renunțare ghena gunoi klaudya1974 klaudya1974 In ce condiții asociația de proprietari poate renunța la ghena de gunoi de la bloc, procedând la desființarea acesteia și unde vor duce deșeurile ... (vezi toată discuția)