avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de divort

Bună ziua,

Va rog sa ma ajutati cu următoarea dilema :
In trecut am fost căsătorit si am divorțat prin instanta (judecatoria sector 2).
Acum doresc sa ma recăsătoresc iar pe site-ul celor de la starea civila sector 3 scrie asa:

Pentru cei care au mai fost căsătoriţi, dovada desfacerii căsătoriei anterioare (sentinţa definitivă si irevocabilă, certificatul de divorţ original şi copie cu timbru fiscal de 2 lei, iar pentru persoanele văduve certificat de deces original si copie cu timbru fiscal de 2 lei)

Mai este necesar certificatul de divort în condițiile în care am decizia de la judecătorie?
Am înțeles ca acest certificat se eliberează doar dacă divorțul a fost făcut la notar. Asa este?
Eu detin doar decizia judecatoriei sectorului 2,nu am acest certificat.

As vrea sa depun actele dar nu reușesc sa obțin răspunsuri și nu as vrea sa am neplăceri atunci când ajung sa depun actele la ei.

În situația în care trebuie acest certificat, aveți idee de unde il pot obține?

Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 4 August 2016
catalin2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:39, 4 August 2016
Buna seara!

Nu va trebuie certificat. Sentinta va trebuie.

Cu stima.
Va mulțumesc pentru răspuns.
sentinta definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum divortez daca nu am bani? cosminprivat cosminprivat vreau sa divortez....... acum nu am servici ..nici un venit.,.avem un copil inpreuna, nu am nici certificatul de casatorie si nici un act pt ca sunt la sotie ... (vezi toată discuția)
Divort Care sunt aactele si unde trebuie sa ma adresez pentru a initia procedura de divort de comun acord fara copii. (vezi toată discuția)
Pot sa ma recasatoresc fara certificatul de divort atata timp cat fostul sot este decedat? dorina66 dorina66 BUNA ZIUA! AM MARE NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA...AM DECIS SA MA RECASATORESC,DAR CAUTAND PRINTRE ACTE NU AM MAI GASIT CERTIFICATUL DE DIVORT.INTRE TIMP ... (vezi toată discuția)