avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort/partaj

Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 de ani),fiind trecuti in acte amandoi ca proprietari.Mai au impreuna si o fetita de 2 ani.Sora mea nu vrea sa renunte la copil si nici la apartament.Problema e ca il au ca girant pe fratele sotului,care are un salariu cate ale lor amandoua,la un loc.Ar putea face ceva pentru a ramane ea cu apartamentul si cu ratele,in cazul in care ar gira-o cineva din familia noastra?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:22, 5 Octombrie 2009
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare si anume.Am terminat divortul dar avem un credit de nevoi personale luat de fostul meu sot.Eu sunt trecuta ca girant dar el ca sa nu mai plateasca si-a dat demisia inainte sa se termine divortul.As putea sa nu mai fiu girant la acest credit?Daca nu platesc nici eu ce se intampla?
Va multumesc!
Nu se intampla nimic in afara faptului ca banca il va executa pe girant, adica pe dv., in cazul in care debitorul nu achita creditul.
Executarea silita presupune retinerea sumelor datorate prin poprire pe venituri si/sau executare silita mobiliara si/sau imobiliara pana la concurenta sumelor datorate, caz in care girantul va suporta si cheltuielile de executare silita (taxe timbru, onorariu executor, onorariu avocat), iar acestea va spun ca nu sunt neglijabile... ;)
Cine are calitatea de imprumutat in contractul de credit bancar?
Raspunsul este clar:
violett2415 a scris:

Buna ziua,
Am terminat divortul dar avem un credit de nevoi personale luat de fostul meu sot.Eu sunt trecuta ca girant dar el ca sa nu mai plateasca si-a dat demisia inainte sa se termine divortul.As putea sa nu mai fiu girant la acest credit?Daca nu platesc nici eu ce se intampla?
;)
banca va proceda la executarea silita a girantului , in caz de neplata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)