avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Putem contesta legalitatea existentei Asociatiei daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Putem contesta legalitatea existentei Asociatiei daca nu are actele in regula

Asociația în care activez încă nu și-a schimbat adresa sediului social la Judecătorul delegat, cu toate că ar fi trebuit s-o facă acum 5 ani, când șefii de atunci au construit în mod abuziv, fără a convoca vreo Adunare Generală timp de mai mulți ani (?!), un nou sediu de 55 mp (cu Termopane, toaletă, debara, etc.), dar care și acum este dovedit ca nelegal construit,, cu proprietari incerți, una dintre cauze fiind faptul că nu s-a făcut nici acum, după 5 ani, recepția lucrării, încălcându-se Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții (fără a se face recepția unei lucrări, acea construcție are interdicție de a fi folosită) - [ link extern ]
Apropo de subiectul Recepției Lucrărilor făcute într-o Asociație, vedeți aici un model de proces-verbal de Recepție făcută la terminarea lucrărilor: [ link extern ]
Nici măcar Electrica S.A. nu le-a dat acordul pentru a folosi curentul electric în acel sediu construit fără aprobarea proprietarilor (de mulți ani nu se mai organizase nicio Adunare Generală), „șefii“ Asociației încălcând și multe alte articole de legi ! Am aflat că și A.N.A.F.-ul cere actul care demonstrează modificarea adresei sediului social, act ce trebuie semnat de judecătorul delegat !
Fostul Președinte, care locuia chiar deasupra noului sediu (așa se poate dovedi interesul dubios al acestuia, făcut pe banii noștri), cu toate că știa că nu e legal acel sediu și că nu-și poate desfășura activitatea acolo (o făcea în mod ilegal), a decis să ... tragă un cablu de curent electric direct din apartamentul său situat chiar deasupra noului sediu, fapt care depășea orice limită, mai ales că proprietarii îi plăteau forțat un procent din curentul consumat de familia lui ! Pentru a vă dovedi că nu vorbesc aiurea, vedeți poza cu cablul tras din apartamentul său către noul sediu al Asociației: [ link extern ]
Legea 230/2007 spune la Art.8 că pentru schimbarea unui sediu de Asociație trebuie să se modifice Statutul Asociației, care se va face prin convocarea unei Adunări Generale, la finalul căreia să existe un proces-verbal semnat de peste 2/3 din proprietari, dovedind astfel că sunt de acord cu modificarea. Orice modificare sau completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înființare.
Dar pentru a realiza acest lucru, șefii Asociației au o foarte mare problemă ... sunt obligați să strângă minim 306 semnături - doar așa vor putea respecta acest articol 8. Știind că aproximativ 220 de proprietari ori nu mai locuiesc deloc în apartamentele lor, ori sunt plecați definitiv sau vremelnic din localitate sau din țară, neputând fi contactați mai deloc, cum ar putea, oare, șefii Asociației să facă această modificare de Statut fără să încalce legislația ?
Și acum pun o întrebare la care aștept un răspuns, în cazul relatat mai sus: dacă Asociația de Proprietari n-are un statut juridic clar privitor la adresa noului sediu (ilegal), putem, noi proprietarii, să contestăm legalitatea existenței acestei Asociații, știind și faptul că noi n-avem Administrator atestat de Primărie (a Uzurpat această funcție, mințindu-ne), iar Președintele nu este titular în acte al apartamentului său, și implicit, nefiind membru cu drepturi depline în Asociație, nu are dreptul de a avea funcția de Președinte, conform Legii 230/2007 ... nu mai zic de sutele de abuzuri și ilegalități comise de foștii și actualii conducători ai Asociației, care dau dovadă de o incompetență crasă ?!
Eu cred că sunt multe elemente să reușim contestarea existenței acestei entități juridice, deoarece înșiși șefii parca fac orice să încalce legile, să nu mai aibă nimeni încredere în aceste Asociații de tip comunist sau chiar asemuite cu Caritas sau F.N.I., entități care au „buzunărit“ mulți oameni.
Dacă am găsit atâtea nereguli care ne păgubesc, ce puteam face, să-i fi lăsat pe acești mici „dictatori“ să abuzeze de funcțiile lor și să ne sfideze sau să ne impună niște sume ilegale, asa cum a pățit familia mea, care a fost dată în judecată abuziv, pentru niște sume așa-zis restante (de vreo 3.200 lei cu penalizări), dar care, în final, după Expertiza Contabilă Judiciară, s-au dovedit că, dimpotrivă, Asociația noastră ne e datoare cu peste 1.000 lei ... ? Așa ceva rar întâlniți !
SPER CĂ ÎNȚELEGEȚI DE CE NU POT SĂ-I LAS PE ACEȘTI IMPOSTORI DIN ASOCIAȚIA NOASTRĂ SĂ NE JECMĂNEASCĂ ÎN CONTINUARE, LA INFINIT ! Din aceste motive am promis să fac orice e posibil dacă descopăr că au încălcat legile și că abuzează de funcțiile lor, să-i dau în judecată, știind că ei m-au dat în judecată abuziv, pe baza unor informații false prin care au încercat inducerea în eroare a Instanței de judecată, încercând astfel să câștige în mod fraudulos procesul, „cerșind“ niște bani în mod ilegal, faptă care poate fi încadrată d.p.d.v. penal ca „Înșelăciune“ ! => Vedeți ce spune Art. 244 N.C.P. și ziceți-mi dacă nu se aplică perfect în cazul relatat de mine, referitor la păgubirea mea și a familiei de către acești așa-ziși șefi de Asociație fără niciun Dumnezeu: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: asa123 , utilizator 09:04, 7 August 2016
sunteti foarte suparat ...
Ce sa le fac dacă au avut tupeul sa ma dea în judecata pentru niște asa-zise datorii de ... 3.200 lei, dar, în final, Expertiza Contabila Judiciara a găsit, aplicând legislația din domeniu, ca datoare ar fi Asociația cu peste ... 1.000 de lei !
ROG FORUMIȘTII SĂ-MI RĂSPUNDĂ LA ÎNTREBAREA: dacă Asociația de Proprietari n-are un statut juridic clar privitor la adresa noului sediu (ilegal), putem, noi proprietarii, să contestăm legalitatea existenței acestei Asociații, știind și faptul că noi n-avem Administrator atestat de Primărie (a Uzurpat această funcție, mințindu-ne), iar Președintele nu este titular în acte al apartamentului său, și implicit, nefiind membru cu drepturi depline în Asociație, nu are dreptul de a avea funcția de Președinte, conform Legii 230/2007 ... nu mai zic de sutele de abuzuri și ilegalități comise de foștii și actualii conducători ai Asociației, care dau dovadă de o incompetență crasă ?!
Si mai vrem, cu ocazia acestei contestări a legalității acestei persoane juridice, sa reușim sa ne separam în mai multe Asociații, deoarece sunt aproape 500 de proprietari în blocuri de 4 etaje !
Da, este ce-a mai buna rezolvare.
Va separati si candidati la una dintre functii in com. ex., poate chiar ce-a de presedinte. Asa o sa va aflati in situatia de „sefi ai asociatiei”
Va asigur ca o sa aveti si dvs. destui proprietari nemultumiti care va vor contesta metodele de lucru - aceasta in ciuda faptului ca o sa incercati sa lucrati fix si absolut legal.
„Gica Contra” locuieste in noua asociatie, o sa vedeti!
Mult succes si fara patima ca provoaca riduri!
Mi s-au propus diferite funcții în Asociație, am fost și în Comitetul Executiv vreo 10 luni, dar m-am scârbit de faptul că aveam mai ales președinții extrem de incompetenți, care nu respectau ce spunea Comitetul Executiv, ei o făceau pe dictatorii (posibil aveau „spatele“ asigurat), noi cei 7 din Comitetul Executiv din 2013-2014, dându-ne demisia, mulți în semn de protest că nu se respectau legile ! Doar eu și încă doi proprietari care am fost în Comitetul Executiv ce am făcut sesizări și chiar Plângeri Penale, eu având toate motivele din lume s-o fac, deoarece am fost păgubit en-gros, din 2012, de către șefii Asociației, foști sau actuali !
Nici nu vreau să aud de vreo funcție într-o Asociație, tocmai din cauza faptului că aș putea fi înjurat sau blestemat că-i fur pe proprietari (e imposibil să nu fie nemulțumiți, unii chiar având dreptate). Mai bine stau liniștit, pentru că m-am săturat să tot aud de aceste Asociații de tip comunist, în care doar li se cer en-gros bani proprietarilor, mulți trăind la sau sub limita sărăciei și nu-mi place când aud că datorită penalizărilor aberante puse pentru restanțele de la Întreținere, li se iau acestora apartamentele cu „japca“.
Cum ați reacționa dvs., domnule Adam Grecu, dacă ați fi fost dați în judecată de către așa-zișii șefi de Asociații în mod abuziv, cu enorm de multe informații false, care ne-au păgubit, noi putându-i acuza de fapta penală de Înșelăciune și de Abuz în Serviciu ?
Ce să le fac acestor șefi dacă au avut tupeul să ne dea în judecată pentru niște așa-zise datorii de ... 3.200 lei, dar, în final, Expertiza Contabilă Judiciară a găsit, aplicând legislația din domeniu, că datoare ne-ar fi Asociația nouă cu peste ... 1.000 de lei ?!
Domnule Adam Grecu, dacă dvs. ați fi târât prin tribunale cu toate că dvs. erați păgubit (cu dovezi clare), ce ați fi făcut, ați mai fi scris fraza „Mult succes și fără patimă că provoacă riduri !“ ? Glumele nu-și au rostul, auzind despre aceste abuzuri !
Dacă „ți se dă cu legea-n cap“, faci și tu la fel, pentru că altă soluție nu există, altfel acești incompetenți vor recidiva ! Și câte ilegalități „penale“ am găsit ... nu merită să fie lăsați liber acești mici dictatori care fac orice să ne dirijeze viețile și buzunarele !
E de-ajuns să vă dau numai un exemplu de abuz din Asociația noastră și cred că nu mă veți mai lua la mișto ! Un vecin care are o familie compusă din 6 membri și care fusese dat în judecată de șefii Asociației pentru Restanțe, m-a sunat disperat acum 2 luni că a găsit la Avizier trecută ca sumă de plată a întreținerii lunare la apartamentul său, cu 90 lei mai mult, sumă aberantă calculată de contabilă (greșeala,care credem că e intenționată, era la rubrica Restanțe Fond de Reparații, unde, în loc de 207 lei, cât era corect, era trecută suma de ... 297 lei !), fapt care ne face să credem că a mai făcut aceste așa-zise „greșeli omenești“, așa cum se scuză Contabila și Președintele. Câți or mai fi, mai ales pensionari (mulți plătesc odată la câteva luni), care au fost „șmenuiți“ prin acest procedeu ? Dacă n-au sesizat eroarea, au rămas păgubiți, pentru că legea îi obligă să conteste orice sumă eronat calculată în maxim 10 zile. Dar dacă un proprietar care e plecat din oraș sau din România, sesizează abuzul după mai mult de 10 zile, ce face, rămâne păgubit fără să-i dea dreptul legea să se refacă calculele și, implicit, să fie amendați cei care au comis erorile ?
DAR DACĂ ACEL PROPRIETAR NU FĂCEA ÎN ACEA LUNĂ CALCULUL CONTABIL AL ÎNTREȚINERII, NU AR FI FOST PĂGUBIT DE 90 LEI, AȘA, DIN SCURT ?
Ce și-o fi zis contabila (și președintele) - dacă omul avea deja datorii totale de 15.000 lei, nu va sesiza faptul că există și acea „mică pagubă“ de ... 90 lei, făcută cadou celor care ne conduc !
Vă spun sincer că aici vorbim de intenție, deoarece le-am mai prins chiar eu cu alt abuz - acum 2 ani puneau la plată proprietarii de două ori într-o lună, cu toate că aceștia aveau chitanțe care dovedeau că plătiseră !? Cucoanele s-au scuzat că ... uitaseră să treacă în Registru acele sume deja plătite cu o lună înainte - asta deja e faptă penală, fără discuție ! Culmea e că la acele sume cerute de 2 ori într-o lună începuseră să pună chiar și penalizări !!! E incredibil cum încearcă „șefii“ să înșele proprietarii unei Asociații, pentru a le fi lor mai bine d.p.d.v. material !
Și cred că sunt și alte Asociații în care se întâmplă multe abuzuri, poate mai puțin grave decât la noi, dar ele există și datorită legislației neclare, interpretative !
P.S.
ROG FORUMIȘTII SĂ-MI RĂSPUNDĂ LA ÎNTREBAREA: dacă Asociația de Proprietari n-are un statut juridic clar privitor la adresa noului sediu (ilegal), putem, noi proprietarii, să contestăm legalitatea existenței acestei Asociații, știind și faptul că noi n-avem Administrator atestat de Primărie (a Uzurpat această funcție, mințindu-ne), iar Președintele nu este titular în acte al apartamentului său, și implicit, nefiind membru cu drepturi depline în Asociație, nu are dreptul de a avea funcția de Președinte, conform Legii 230/2007 ... nu mai zic de sutele de abuzuri și ilegalități comise de foștii și actualii conducători ai Asociației, care dau dovadă de o incompetență crasă ?!
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
asa123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal ca urmare a abuzurilor și a ilegalităților unor incompetenți din asociații. zxc1 zxc1 Pe 29.09.2015 am primul termen pentru un proces penal deschis în urma contestării (plângerii) a două Ordonanțe de clasare a Procurorului de caz a unui ... (vezi toată discuția)
Poate fi presedinte de asociatie de proprietari persoana care n-are act de proprietate pe numele sau ? asa123 asa123 TITLU: Poate fi președinte de Asociație de Proprietari persoana care n-are act de proprietate pe numele său ? E adevărat (și legal) ceea ce am citit pe o ... (vezi toată discuția)
Pot cere confruntarea cu expertul contabil judiciar dintr-un dosar penal în care m-am constituit parte civilă, știind că acesta a dat niște informații ilegale și false ? flory_mr flory_mr Eu sunt constituit Parte Civilă (vătămată) într-un dosar penal cu nr.2009/P/2014 intentat în Iunie 2014 de noua conducere a Asociației de Proprietari, ... (vezi toată discuția)