Asociația în care activez încă nu și-a schimbat adresa sediului social la Judecătorul delegat, cu toate că ar fi trebuit s-o facă acum 5 ani, când șefii de atunci au construit în mod abuziv, fără a convoca vreo Adunare Generală timp de mai mulți ani (?!), un nou sediu de 55 mp (cu Termopane, toaletă, debara, etc.), dar care și acum este dovedit ca nelegal construit,, cu proprietari incerți, una dintre cauze fiind faptul că nu s-a făcut nici acum, după 5 ani, recepția lucrării, încălcându-se Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții (fără a se face recepția unei lucrări, acea construcție are interdicție de a fi folosită) -
[ link extern ]
Apropo de subiectul Recepției Lucrărilor făcute într-o Asociație, vedeți aici un model de proces-verbal de Recepție făcută la terminarea lucrărilor:
[ link extern ]
Nici măcar Electrica S.A. nu le-a dat acordul pentru a folosi curentul electric în acel sediu construit fără aprobarea proprietarilor (de mulți ani nu se mai organizase nicio Adunare Generală), „șefii“ Asociației încălcând și multe alte articole de legi ! Am aflat că și A.N.A.F.-ul cere actul care demonstrează modificarea adresei sediului social, act ce trebuie semnat de judecătorul delegat !
Fostul Președinte, care locuia chiar deasupra noului sediu (așa se poate dovedi interesul dubios al acestuia, făcut pe banii noștri), cu toate că știa că nu e legal acel sediu și că nu-și poate desfășura activitatea acolo (o făcea în mod ilegal), a decis să ... tragă un cablu de curent electric direct din apartamentul său situat chiar deasupra noului sediu, fapt care depășea orice limită, mai ales că proprietarii îi plăteau forțat un procent din curentul consumat de familia lui ! Pentru a vă dovedi că nu vorbesc aiurea, vedeți poza cu cablul tras din apartamentul său către noul sediu al Asociației:
[ link extern ]
Legea 230/2007 spune la Art.8 că pentru schimbarea unui sediu de Asociație trebuie să se modifice Statutul Asociației, care se va face prin convocarea unei Adunări Generale, la finalul căreia să existe un proces-verbal semnat de peste 2/3 din proprietari, dovedind astfel că sunt de acord cu modificarea. Orice modificare sau completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înființare.
Dar pentru a realiza acest lucru, șefii Asociației au o foarte mare problemă ... sunt obligați să strângă minim 306 semnături - doar așa vor putea respecta acest articol 8. Știind că aproximativ 220 de proprietari ori nu mai locuiesc deloc în apartamentele lor, ori sunt plecați definitiv sau vremelnic din localitate sau din țară, neputând fi contactați mai deloc, cum ar putea, oare, șefii Asociației să facă această modificare de Statut fără să încalce legislația ?
Și acum pun o întrebare la care aștept un răspuns, în cazul relatat mai sus: dacă Asociația de Proprietari n-are un statut juridic clar privitor la adresa noului sediu (ilegal), putem, noi proprietarii, să contestăm legalitatea existenței acestei Asociații, știind și faptul că noi n-avem Administrator atestat de Primărie (a Uzurpat această funcție, mințindu-ne), iar Președintele nu este titular în acte al apartamentului său, și implicit, nefiind membru cu drepturi depline în Asociație, nu are dreptul de a avea funcția de Președinte, conform Legii 230/2007 ... nu mai zic de sutele de abuzuri și ilegalități comise de foștii și actualii conducători ai Asociației, care dau dovadă de o incompetență crasă ?!
Eu cred că sunt multe elemente să reușim contestarea existenței acestei entități juridice, deoarece înșiși șefii parca fac orice să încalce legile, să nu mai aibă nimeni încredere în aceste Asociații de tip comunist sau chiar asemuite cu Caritas sau F.N.I., entități care au „buzunărit“ mulți oameni.
Dacă am găsit atâtea nereguli care ne păgubesc, ce puteam face, să-i fi lăsat pe acești mici „dictatori“ să abuzeze de funcțiile lor și să ne sfideze sau să ne impună niște sume ilegale, asa cum a pățit familia mea, care a fost dată în judecată abuziv, pentru niște sume așa-zis restante (de vreo 3.200 lei cu penalizări), dar care, în final, după Expertiza Contabilă Judiciară, s-au dovedit că, dimpotrivă, Asociația noastră ne e datoare cu peste 1.000 lei ... ? Așa ceva rar întâlniți !
SPER CĂ ÎNȚELEGEȚI DE CE NU POT SĂ-I LAS PE ACEȘTI IMPOSTORI DIN ASOCIAȚIA NOASTRĂ SĂ NE JECMĂNEASCĂ ÎN CONTINUARE, LA INFINIT ! Din aceste motive am promis să fac orice e posibil dacă descopăr că au încălcat legile și că abuzează de funcțiile lor, să-i dau în judecată, știind că ei m-au dat în judecată abuziv, pe baza unor informații false prin care au încercat inducerea în eroare a Instanței de judecată, încercând astfel să câștige în mod fraudulos procesul, „cerșind“ niște bani în mod ilegal, faptă care poate fi încadrată d.p.d.v. penal ca „Înșelăciune“ ! => Vedeți ce spune Art. 244 N.C.P. și ziceți-mi dacă nu se aplică perfect în cazul relatat de mine, referitor la păgubirea mea și a familiei de către acești așa-ziși șefi de Asociație fără niciun Dumnezeu:
[ link extern ]