avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Facturi comerciale
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Facturi comerciale

As vrea sa fac un import din R, Moldova in Romania. De la firma de unde achizitionez marfa o iau cu un pret mic. Pot folosi 2-3 firme intermediare? Adica in vama sa ajung cu factura cea mai mare, eu fiind beneficiarul final? Legatura intre facturi exista pas cu pas. Cate facturi pot folosi? ma poate pedepsi cineva? incalc vreo regula?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:32, 16 Septembrie 2016
Daca fraudati baza de impozitare la import(declarati o val mai mica ca sa nu platiti TVA in vama) se numeste evaziune fiscala si se pedepseste cu inchisoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import tara nonue adusca adusca As vrea sa fac un import din R, Moldova in Romania. De la firma de unde achizitionez marfa o iau cu un pret mic. Pot folosi 2-3 firme intermediare? Adica in ... (vezi toată discuția)
Transport rep.moldova tampau gabriela tampau gabriela SC platitoare de TVA ,din Romania factureaza altei SC platitoare de TVA -Romania servicii transport marfa ruta Rep.Moldova- Romania. Se factureaza cu TVA ? (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila import scorus69 scorus69 buna seara va rog mult sa ma ajutati cu o monografie la urm.situatie am import FOB non UE pe pe DVI am -total factura import -12924.88 usd usd=3.2251 -val ... (vezi toată discuția)