avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import tara nonUE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import tara nonUE

As vrea sa fac un import din R, Moldova in Romania. De la firma de unde achizitionez marfa o iau cu un pret mic. Pot folosi 2-3 firme intermediare? Adica in vama sa ajung cu factura cea mai mare, eu fiind beneficiarul final? Legatura intre facturi exista pas cu pas. Cate facturi pot folosi? ma poate pedepsi cineva? incalc vreo regula?
Cel mai recent răspuns: Bratescu Madalina Elena , Contabil 20:38, 19 August 2016
Nu vor exista probleme daca respectati urmatoarele reguli d.p.d.v. al preturilor:
- intre firme vor exista relatii de afiliere trebuie sa respectati principiul ca pretul de transfer sa fie asemanator cu pretul pietei
- altfel, pretul de vanzare > costul de achizitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi comerciale adusca adusca As vrea sa fac un import din R, Moldova in Romania. De la firma de unde achizitionez marfa o iau cu un pret mic. Pot folosi 2-3 firme intermediare? Adica in ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc - vanzare sub pretul de achizitie chucho chucho Buna ziua Sunt administratorul (unic asociat) unei societati comerciale, care de mai bine de un an nu mai produce niciun venit, ba dimpotriva produce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila import scorus69 scorus69 buna seara va rog mult sa ma ajutati cu o monografie la urm.situatie am import FOB non UE pe pe DVI am -total factura import -12924.88 usd usd=3.2251 -val ... (vezi toată discuția)