avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Transmitere date personale de catre banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Transmitere date personale de catre banci

Buna ziua , as avea o intrebare catre un avocat daca se poate , privind noua lege conform careia bancile sunt obligate sa trimita zilnic catre anaf date cu caracter personal. Conform contractului bancile se obliga sa nu distribuie date cu caracter personal unei terte persoane sau unei institutii a statului decat in cazul savarsirii unei infractiuni si banuiesc ca la cererea unui judecator. Intrebarea este , pot actiona o banca indiferent de numelei ei in instanta pentru incalcarea contractului privind confidentialitatea datelor cu caracter personal atata timp cat se fac astfel de transmiteri de date zilnic ? Consider ca mi se incalca grav dreptul la viata privata si partea cea mai grava este ca se transmit date cu caracter personal fara sa fi savarsit vreo infractiune si fara o cerere expresa din partea unui judecator .
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:22, 5 August 2016
Nu sunt avocat, prin urmare vă rog să mă iertați că îndrăznesc să vă răspund.

Eu, vă răspund că puteți da Banca în judecată, dar veți pierde sigur.
Banca are o obligație legală de furnizare a datelor respective, care derogă de la obligația de păstrare a secretului bancar.
În altă ordine de idei, ANAF deja are datele cu caracter personal, banca furnizează doar informații cu privire la existența contului, dată care nu este dată cu caracter personal.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Date personale pici80 pici80 cateva persoane au virat bani pe contul meu....sincer sa fiu,am inselat pe ei,deci am comis o infractiune au depus plangere penala iar am fost prins de catre ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru restrictionare acces al unui salariat la o baza de date interna Krissia . Krissia . As vrea sa stiu in ce baza legala un angajator poate dispune restrictionarea accesului la o baza de date interna, pentru un salariat ? Ce documente ar trebui ... (vezi toată discuția)