avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenirea din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenirea din CIC

Am un contract de munca pe perioada determinata la o firma, suspendat pana in martie 2017, cat sunt in CIC. De la 1 septembrie voi incepe sa lucrez in invatamant.
1. Ce trebuie sa fac? Imi reiau activitatea la firma pentru o zi, obtin adeverinta de venit necesara pentru stimulentul de insertie si apoi imi dau demisia in ziua urmatoare, sau in aceeasi zi?
2. Cand trebuie sa duc cererea pentru stimulentul de insertie? (inainte de inceperea lucrului la 1septembrie? si atunci de unde am adeverinta de venit?)
3. Cand trebuie/poate sa iși ia soțul acea luna de concediu de ingrijire a copilului? Atunci cand ies eu din concediu (septembrie)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:26, 4 August 2016
1. - Pentru stimulentul de insertie aveti nevoie doar de o adeverinta ca ati reluat activitatea fie la fostul loc de munca fie la altul.
- Cu aceasta adeverinta va prezentati la Primarie si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

2. Stimulentul de insertie il primiti dupa ce tatal copilului efectueaza cel putin o luna de concediu crestere copil (CCC).

3. Sotul poate solicita CCC cel putin o luna cu data cu care dvs. doriti sa suspendati plata indemnizatiei pentru CCC (poate fi ultima luna sau ultimele luni inainte de a implini copilul 2 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie karynutzik karynutzik Ce pasi trebuie urmati pentru ca sotul meu sa beneficieze de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie daca reiau activitatea din ccc Fulg Fulg Am nascut in 10septembrie 2012. Am optat pentru Concediu ingrijire copil pentru 2 ani. In data de 9 august 2014 ma intorc la serviciu. Sotul nu-si ia concediul ... (vezi toată discuția)