avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certifcat de incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certifcat de incadrare in grad de handicap

Pana sa implinesc 18 ani am avut gradul 2 de handicap la comisia de experitiza pentru copii, dupa ce am implinit 18 ani a trebuit sa ma mut la adulti, fiind nevoit sa fac iar dosarul. Sufar de miopie forte cu leziuni de coroidoza si leziuni pe retina, avand dioptria de -15 la ochiul drept si -6 la ochiul stang, nu pot purta ochelari din cauza diferentei de dioptrie (port lentile de contact), fara acestea nu pot vedea nimic cu ochiul drept, vad doar umbre si lumini, dar cu lentile ma descurc. Trecand la adulti am facut iar dosarul, diagnosticul meu fiind la fel ca cel de la copii. Cand a ajuns certificatul acasa surpiza, cererea a fost respinsa. Nu inteleg de ce la 17 ani si 11 luni sunt incadrat ingradul 2 de handicap iar la 18 ani nu sunt incadrat in niciun grad... boala mea este din nastere, genetica si in tara sunt foaret rare cazurile cu dioptria mea, nici sa ma operez nu pot in tara deoarece dioptria este prea mare, la noi in tara se opereaza pana la -10 aproximativ. Trebuie sa fac constestatia in 30 de zile. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat sau cu o parere. Multumesc anticipat. P.S: Am inteles ca daca mai vezi cat de cat nu primesti incadrare intr-un grad cu handicap, intrebarea mea este daca nu am bani sa-mi cumpar lentile de contact , eu ce fac? eu depind de acestea...
Cel mai recent răspuns: Lya50 , utilizator 17:07, 13 Octombrie 2019
Aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva deciziei comisiei medicale de expertiza locala,la comisia superioara de expertiza persoane cu handicap
eu am
RIGHT
3mm 4mm
S -9.75D -9.75D
C -2.75D -2.75D
A 65 63
D. mm 4.1

LEFT
3mm 5mm
S -16.50D -16.50D
C -0.75D -0.75D
A 106 105
D. mm 5.4
P.D. 65.3mm

AV OD 0.005 fc-->0.8cc -10~ = - 1.5cyl 65 grade
OS 0.001 fc
imi traduce cineva? Azi am fost la DGAPPS si mi s a spus ca nu intru in niciun grad de handicap. Am operatie de strabism OS, scleroplastie la ambii ochi, Dezlipire de retina OD, intinderi periferice retina OS 3 buc. din care una inconjurata ( stopata )cu laser, hipertensiune oculara, degenerescenta vitroretiniana, atrofie nerv optic OS, coroidoza miopica, risc de ochi uscat si de alte dezlipiri de retina. mi s-a spus acum multi ani,inainte de dezlipire de retina si carpeli cu laser, inainte de degenerescenta si atrofiere nerv ca pot obtine grad II de handicap dar am refuzat sa fiu handicapata sub 30 ani.acum am 48 ani, lucrez contabilitate pe calculator,bolile ochilor se agraveaza si se aduna si nu am dreptul la handicap pentru ca vad 0.8 cu corectie. E normal asa ceva???
Eu sufar de depresie din 2003..am fost in pensie de boala 8 ani.Anul trecut mi.a taiat pensia la Bucuresti,iar dupa un an am depus din nou dosarul si ma chemat peste o luna pentru Avizare pensie cu buletinul.La ce sa ma astept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de bolnav trebuie sa fii pentru a beneficia de ajutorul de handicap...? LazarCristianBogdan LazarCristianBogdan Bunaziua...ma numesc Cristian si as dori sa primesc un raspuns concret la o intrebare(problema) legata de sanatatea mea..la varsta de 8 ani mi sa depistat o ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap ioanarodicaungureanu ioanarodicaungureanu BUNA ZIUA ,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA MA POT INCADRA IN GRAD DE HANDICAP CU DIAGNOSTICUL :VAO-12 AV CU CORECTIE 1/3 CCP (-12 D ST)),1/3 CCP (-12D DR),GLAUCOM ... (vezi toată discuția)
Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)