in data de 24 mai 2009 am fost oprit de politia rutiera.am fost testat cu aparatul etilotest si mi-a iesit 0.43 alcool pur in aer,am mers la IML unde mi s-au luat 2 probe de sange ,a doua zi am fost si am platit pentru testele la sange.am mers la UDRISTE si am dus chitanta care dovedeste plata ,de acolo mi-au spus sa astept acasa ca voi fi anuntat de cum decurge ancheta .am dat o mie de telefoane sa vad ce se mai intampla ,am fost de cateva ori si la udriste de fiecare data mi se spunea sa astept.la ultima vizita am reusit sa ajung la o doamna politist si sa discut ,mi-a cautat dosarul ,a gasit si rezultatele sangelui .prima proba 0.60 iar a doua proba 0.80. doamna respectiva mi-a spus ca acum dedpinde de procuror daca acesta doreste sau nu sa se faca recalculare si mi-a spus sa revin peste o saptamana cu un telefon .am sunat si mi s-a spus ca procurorul a decis recalcularea si ca am doua posibilitati: fie platesc eu recalcularea(500 si ceva de ron) ,fie o plateste statul caz in care trebuie sa mai astept.am dat si o declaratie cu ora la care am consumat alcool si cantitatea aproximativa.a ramas ca recalcularea sa fie platita de stat . am si eu o intrebare ..s-a mai confruntat cineva cu o problema asemanatoare ??? cat dureaza pana se face recalcularea /???ce trebuie sa fac ??????? astept luni de zile /??? cineva imi spunea ca nu au cum sa-mi retina permisul mai mult de 90 de zile daca nu mi-a iesit mai mult de 0.80. am nevoie de un raspuns de la cineva in masura . va multumesc mult.
Art.110. - În cazul în care împotriva titularului permisului de conducere s-a luat măsura de siguranţă prevăzută la art.112 lit.c) din Codul penal, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune pe întreaga perioadă cât durează interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicul.
Aici nu scrie nimic de 90 de zile pana in 0.8 sau peste 0.8. Iar daca procurorul a dispus recalcularea, mi se pare ca s-au demarat masurile din respectivul articol ("sanctiuni de drept penal care au ca scop inlaturarea unei stari de pericol si preintampinarea savarsirii de noi infractiuni..").
0.80 este exact limita dintre contraventie si infractiune, subiect de speculatii, probabil de asta a si cerut recalcularea, in sensul aflarii daca e 0.79 sau 0.81. Desi la 0.43 expirat, 0.80 in sange mi se pare cam putin...depinde si de constitutia dvs, ce-i drept.
Tine cont de urmatoarele prevederi :
Articolul 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 111. — (1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3) si (5);
c) la savarsirea uneia dintre contraventiile prevazute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) si in situatia prevazuta la art. 115 alin. (1);
d) cand titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) cand prezinta modificari, stersaturi sau adaugari ori este deteriorat;
f) cand se afla in mod nejustificat asupra altei persoane;
g) cand perioada de valabilitate a expirat.
(2) La retinerea permisului de conducere, in cazurile prevazute la alin. (1), titularului acestuia i se elibereaza o dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
(3) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si d), precum si in cele mentionate la art. 85 alin. (2) si (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) si (5) si la art. 102 alin. (3) lit. a) si c), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie.
........................................................................................................................................................................................................
(5) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. e) si g), art. 85 alin. (1) si (3), art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3) si art. 102 alin. (3) lit. b) si e), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se
elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile. (6) La cererea titularului permisului de conducere retinut in conditiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori, in faza de judecata, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulatie, cu cate cel mult 30 de zile, pana la dispunerea neinceperii urmaririi penale, scoaterii de sub urmarire penala ori incetarii urmaririi penale sau, dupa caz, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Modul de solutionare a cererii de prelungire a dreptului de circulatie se comunica si sefului politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta.
(7) Alineatele (3)—(5) se aplica in mod corespunzator si in situatia in care se retine dovada inlocuitoare a permisului retinut pentru o fapta savarsita anterior, aflata in termenul de valabilitate. Termenul de valabilitate al noii dovezi nu il poate depasi pe cel al primei dovezi.”
Acum tinand cont de faptul ca esti cercetat pentru infractiunea prevazut de" Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani." si de faptul ca alcolemia ta este de fix 0.80 deci nu peste 0.80, nu ai facut nici o cerere la procuror pana acum
mi s-a spus ca trebuie sa stept recalcularea (nu am vrut sa platesc recalcularea si a ramas sa fie platita din buget ) mi-au spus ca pentru a fi platita cu bani de la buget pot sa astept si 2 ani .pana la urma a ramas ca ma citeaza ei dupa ce primesc rezultatul recalcularii .imi puteti spune cam cat dureaza ????stie cineva?? s-a mai confruntat cineva cu o situatie similara?????