avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar - înlocuire coleg pe perioada concediului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar - înlocuire coleg pe perioada concediului de odihnă

Angajatorul (autoritate publică) obligă funcţionarul să obţină acordul scris al unui coleg care să preia atribuţiile pe perioada în care acesta se află în concediu de odihnă. Astfel, colegul munceşte dublu fără a fi plătit corespunzător. Cu alte cuvinte, un funcţionar exercită activitatea pentru două funcţii, fiind plătit doar pentru una.
Este legală această măsură de numire a unui înlocuitor? :O
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:42, 5 August 2016
Din pacate daca e prin dispozitie scrisa se pare ca da. Ordinul trebuie adus la indeplinire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare de atributii functionar public emiliabianca emiliabianca Buna ziua , va rog daca poate cineva sa-mi clarifice o problema: nu stiu care este baza legala(daca exista) potrivit careia un functionar public de executie ... (vezi toată discuția)
Retragerea promovarii din functia publica de conducere xantus xantus Buna ziua! Am o nelamurire. Sunt functionar public, am fost promovata temporar intr-o functie publica ierarhic superior, iar in prima zi de concediul de ... (vezi toată discuția)
Mi-au fost delegate prin dispozitia primarului atributiile unui coleg ce a demisionat, coleg ce lucra in cadrul altui birou kgkg kgkg In baza promovarii concursului in anul 2001 am fost incadrat ca inspector la biroul cadastru. Pe langa aceste atributii, in anul 2009 mi s-au delegat printr -o ... (vezi toată discuția)