Buna ziua,
Matuza mea pe 29/01/2016 a implinit 60 ani, in luna MAI 2016 a depus actele pt. a solicita pensia de urmas. Inainte de data asta nu sa acceptat deoarece ea nu a avut suficient stagiu de cotizare.Unchiul meu pe data de 17/11/2005 pierde lupta cu boala(LEUCEMIE).Matrimoniul lor a durat 37 ani.El era in pensie de boala...in acte nu stim de ce i s-a trecut BOALA OBISNUITA. Mentionez ca matusa mea presteaza servicii la un bloc de locatari(femeie de serviciu,2 ORE).Administratora plateste in urma servicilor 20 lei la sanatate.Venitul ei lunar este de 200 lei.Iar pensia de urmas ce i s-a acceptat este in suma de 200 lei.
Poate sa ii se anuleze pensia de urmas deoarece lucreaza ca si femeie de serviciu?
Va multumesc.
(2) Sotul supravietuitor, beneficiar al unei pensii de urmas, poate cumula pensia cu venituri din activitati profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, daca acestea nu depasesc 35% din castigul salarial mediu brut prevazut la art. 33 alin. (5) .
2681x35%=938
Poate cumula pensia de urmas de 400 de lei(indemnizatia minima pentru pensionari)cu venituri pentru care asigurarea este obligatorie de pana la 938 de lei(35% din 2681).
Salar minim brut
nu am
in 2016 care a fost salarul minim brut,pt,ca i 2017 este 1470 lei si atunci de ce mi s-a calculat la pensia de urmas in 2016 la salarul pe care l-am avut pe ... (vezi toată discuția)