avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vanzare OLX
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vanzare OLX

Buna ziua,
M-am lovit si eu de o problema.Am vandut pe olx o rampa de injectie in iunie unui domn de la Arad cu plata ramburs.Dansul spune ca nu se potriveste pentru masina si vrea sa mi-o trimita inapoi,insa mi-a trimis-o fara deschidere colet.Eu nu pot accepta asa ceva,avand in vedere ca se pot schimba niste senzori,care ai mei sunt buni si ai domnului nu.El sustine ca vrea banii inapoi si ca imi face plangere penala la Arad pentru inselaciune ca are toate dovezile necesare pt asta:un sms de la mine in care i-am scris codul rampei si atat,si copia dupa awb care i-am trimis eu rampa si care mi-a trimis-o si el inapoi.
Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate sa imi faca plangere si sa ma cheme in instanta?Ce se poate intampla?
Ma gandesc ca nu,caci nimeni nu poate dovedi daca rampa care i-am trimis-o eu a folosit-o sau nu,sau ca rampa care mi-o trimite el inapoi este cea trimisa de mine sau nu.Daca rampa este a mea,ii dau banii,fara nici o problema,caci sunt om in primul rand,insa nu as vrea sa ii dau banii pe rampa inapoi si rampa sa nu fie a mea sau sa fie a mea si sa fi schimbat senzorii(care sunt cei care fac rampa de injectie sa functioneze).Daca se poate sa patesc ceva sau sa am cazier sau nu stiu,ii dau banii inapoi chiar daca nu e rampa,dar nu vreau sa am probleme de genul asta,caci nu am avut si nu sunt doritoare sa am ceva.
Va multumesc anticipat si sper sa am postat unde trebuie :)
Cel mai recent răspuns: sica90 , utilizator 13:10, 5 August 2016
Transmiteti-i o adresa prin care ii comunicat sa trimita coletul cu optiune de verificare, iar in cazul in care acesta este conform cu cel trimis de dvs. ii veti restitui suma. Astfel sunteti oarecum acoperit. Este bine sa trimiteti in scris.
Ce inseamna oarecum?Daca fac toate astea,rampa nu este conforma cu ceea ce eu i-am trimis si refuz sa ii restitui banii,dar rampa ramane la dansul,el ma poate actiona in instanta?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt Claudeclary Claudeclary Buna ziua! As dori sa stiu cum sa procedez in aceasta situatie: am comandat un telefon de pe olx, iar cand a venit era o macheta de telefon si cutia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Lespadau Lespadau Am comandat niste CD-uri pt Play Station 4 de pe olx si in anunt scria ca sunt originale dar cand am primit coletul spre uimirea mea erau copiate nici decum ... (vezi toată discuția)
Am fost acuzat, pe nedrept, de înșelătorie pe olx, iar acum sunt amenințat și înjurat la telefon. ce trebuie să fac? AndreiCristianRRR AndreiCristianRRR Salutare, am 16 ani si am fost acuzat de inselatorie pe olx. Acum ceva timp in urma (nu a trecut mai mult de o luna) am pus un anunt cum ca vand un MicroSD ... (vezi toată discuția)