avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vânzare de bunuri, persoana fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vânzare de bunuri, persoana fizica

Bună ziua, Avocatnet.

Aș dori să aflu demersurile pe care trebuie sa le fac ca sa pot vinde un singur bun, legal, fără a avea magazin, ghereta,sau orice altceva. Este vorba de huse de telefon. Doresc sa achiziționez de la un furnizor en-gross, și sa le vând "din ghiozdan".

Ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: Demoux12 , utilizator 21:06, 5 August 2016
Ceea ce doriti dvs. se numeste activitate comerciala si va trebuie o forma de organizare PFA, IF, II, SRL etc. Daca at fi vandut 1 husa nu avea nimeni treaba cu dvs. Dar asa vreti sa vindeti mai multe huse, deci activitate comerciala. Nu cred ca exista in codul fiscal notiunea de "din ghiozdan".
Când spun din ghiozdan, ma refer la lipsa unui magazin de desfacere. Doreac sa livrez eu acele huse. Suna ciudat, știu, dar am un loc de munca prin care intru în contact cu multe persoane. Un Pfa ar fi cel mai ieftin de susținut? Ma refer la impozite, dări către stat și altele.

Încă ceva, dacă sunt angajat la o firma cu contract de munca de 8 ore pe zi, mai trebuie sa plătesc cas,Cass și alte dări, când ele sunt plătite deja de către acea firma?

Mulțumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa _cod caen 0149 contabilitateglass@gmail.com contabilitateglass@gmail.com Buna ziua. Daca am PFA , cod CAEN.0149, pentru a vinde la borcan mierea de albine in magazine (pe baza de factura).. , imi trebuie casa de marcat???Acea ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Pfa- obligatii fiscale mihaelamoraru65 mihaelamoraru65 buna ziua, am si eu cateva nelamuriri referitoare la obligatiile mele ca PFA, -si eu si sotul avem un loc de munca , mai trebuie sa platim acele dari la stat ... (vezi toată discuția)