buna ziua, am si eu cateva nelamuriri referitoare la obligatiile mele ca PFA,
-si eu si sotul avem un loc de munca , mai trebuie sa platim acele dari la stat cas, cass, somaj ,
- daca ne ajuta o nepoata in perioada cand suntem la serviciu putem sau trebuie sa-ifacem contract de munca ?
-in afara registrului de incasari si plati mai avem nevoie si de alte registre ?
Va multumesc anticipat
Mihaela Moraru
1. PFA sunteti doar unul dintre voi doi.
2.Cel care e PFA, inteleg ca e si angajat; va plati doar CASS si impozit.
3. NU puteti sa ii faceti CIM nepoatei; PFA nu poate avea angajati.
4. DA: registru inventar, registru unic de control si jurnale de TVA, daca e cazul
Atentie la nepoata, daca o prinde ITM-ul lucrand in locul dumneavoastra cred ca poate sa va dea amenda si sa va bage la munca la negru; daca vreti sa o angajati schimbati PFA-ul in II. Spuneti ca eu si sotul ..., aveti fiecare PFA sau doar unul are PFA?
PFA e pew numele sotului, dar ne ocupam amandoi in timpul liber, avem un stand inchiriat la un en-gross, si ca sa functioneze trebuie sa stai de dimineata pana seara, de aceea am rugat-o pe nepoata mea care nu are serviciu sa ne ajute cand noi suntem la serviciu.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.