avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am venituri din activitate pfa si venituri din ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am venituri din activitate pfa si venituri din investitii.

Am venituri din activitate pfa si venituri din investitii.
Cum impart CAS ul si CASS ul intre cele doua activitati in contabilitate in registrul de incasari si plati? Vreau sa platesc CAS si CASS pentru pfa din cont pfa iar pentru investitii din contul personal.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:25, 5 Februarie 2021
Doar pentru activitatea pfa-ului se tine contabilitate in registrul de incasari si plati.
Mai treceti in registru doar plata cas-ului care afecteaza doar impozitul pe venitul din activitati independente, caci la investitiii nu se plateste. O puteti plati din contul pfa.
Plata cass-ului nu e cheltuiala deductibila la pfa, asa ca nu o treceti in registru. O puteti plati din contul personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut achizitie spatiu activitate pfa eugenoros eugenoros La infiintarea PFa am cumparat spatiul necesar activitatii folosind bani personali, in contul pfa-ului nefind suficienti. Imprumutul a fost fara dobanda si nu ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva andreea_catalina andreea_catalina 1. Pentru un PFA cu activitatea principala proiectare si audit energetic se pot trece in RJIP la plati cotizatia anuala platita la o asociatie profesionala? ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la un pfa in domeniul educațional Magda77? Magda77? Eu am un PFA in domeniul educațional și am contract de colaborare cu un centru after Scholl finanțat de către primărie . Astfel că eu prestez servicii ... (vezi toată discuția)