Va rog daca se poate sa ma ajutati in problema urmatoare.
Pe data de 26/06/2009 am primit prin posta o invitatie sa merg la BCR ASIGURARI SA sa platesc un debit
referitor la un dosar de dauna.
Adevarat, acum aproape 3 ani in apartamentul meu s-a produs o inundatie si a ajuns si la vecinul de jos care(am aflat atunci) avea casa asigurata.
Nu am stiut nimic de faptul ca mi s-a facut dosar de dauna si in plus in aceasta invitatie se cerea sa platesc si
dobanda la suma datorata pana atunci!
Am sunat la firma de recuperari(DEBT MANAGEMENT SRL) inscrisa in invitatie si am incercat sa ne intelegem
sa platim suma in rate pentru ca nu aveam atatia bani in 15 zile, asa cum cereau ei. Nu numai ca nu au vrut asta dar nici adresa biroului ca sa vin la ei si sa-mi arate dosarul de dauna nu au vrut sa o spuna. Am insistat si mi-au inchis telefonul spunand ca o sa ma sune ei.
Am fost la adresa inscrisa pe invitatie(presupun a sediului social) in P-ta Alba Iulia. Acolo am gasit pe altcineva care spunea ca s-au mutat de trei luni de acolo.
In fine, nu a mai sunat nimeni iar pe data de 20/08/2009 am primit citatie ca sunt dat in judecata.
In citatie se scrie ca nu m-am prezentat la "concilierea programata", iar eu am incercat cu disperare sa ajung la ei.
Ce pot sa fac?
In invitatia la conciliere trebuia sa se mentioneze clar data, ora si locul unde va avea loc aceasta. Invocati in instanta lipsa acestor elemente si mai ales faptul ca nu vi s-a adus la cunostinta pana la aceasta invitatie la conciliere faptul ca s-a deschis un dosar de daune.
Si atentie, daca a trecut 3 ani de zile de la data producerii acelui incident si pana la invitatia primita ....aceea datorie s-a prescris.
Multumesc pentru raspunsul rapid.
La sfarsitul invitatiei se scrie:
"Prezenta constituie convocare pentru concilierea directa, astfel cum este prevazuta de disp. art. 720(1) din C.proc.civ.
...
Pentru informatii legate de prezenta convocare la conciliere va stam la dispozitie telefonic prin serviciul:
INFO LINE 021/207.58/.00 de luni pana vineri intre orele 09.00-18.00"
Serviciu telefonic, la care am sunat si nu au vrut sa ma accepte sa platesc in cateva rate macar. Ma trimiteau sa depun banii in contul unei banci. Chiar asa nu se poate sa inteleaga?
Citatia care a sosit acum pe 20/08 contine si o copie dupa dosarul de dauna(probabil partial, nu stiu). Acolo se scrie ca evenimentul s-a produs pe 24/05/2006 iar data constatarii este 26/05/2006.
Plicul cu invitatia are stampila de plecare cu data de 24/06/2009 si sosire 26/06/2009. Inseamna ca au trecut 3 ani?!
Am studiat aceasta copie a dosarului si am gasit un bilet de confirmare primire invitatie. Acolo la rubrica "Se completeaza de: destinatarul trimiterii"(iar la destinatar este adresa si numele meu) gasesc o semnatura la "Confirm primirea" care este o imitatie grosolana.
Cum se poate una ca asta?! Eu nu am semnat nimic pemntru confirmare primire, am gasit doar plicul la cutia de scrisori!
La "data primirii", in aceasta confirmare, este trecut 26/06/2009 iar la "calitatea primitorului" este o mazgaleala. Nu este nici semnatura mea si nici scrisul meu!