avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluarea activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluarea activitate

daca un salariat a fost in crestere si ingrijire copil , iar in data de 19.08.2009 copil implineste 2 ani, face cerere de reicepere activitate. Incepand cu data de 19.08 sau 20.08? Daca societateanu mai are nevoie de el cum procedez? Pot ca in momentul in care face cererea de reincepere activitate sa faca si cerere de CFS? exista alte variante?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:20, 20 August 2009
INcepand cu 20.08.
puteti desfiinta postul si ii dati instiintare de preaviz.
Se poate face si cerere de concediu fara salariu , dar nu cred ca ii convine salariatei respective ... Mai bine ii desfiintati postul , ii dati instiintare de preaviz - 20 zile lucratoare , astfel incat salariata sa beneficieze de somaj.
Salariata va incepe activitatea din ziua urmatoare datei in care copilul a implinit varsta de 2 ani, adica din 20 august.
Daca nu mai aveti nevoie de aceea salariata trebuie sa desfintati postul respectiv, sa notificati salariata despre acest fapt si sa-i acordati un preaviz de 20 de zile lucratoare. CIM va inceta in baza art 65 alin 1 din codul muncii, iar salariata va beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediul ptr crestere copil eujad eujad un tatic a stat 2 ani in crestere si ingrijire copil. Aceasta a facut 2 ani pe 19.08.2009. Salariatul a depus la registratura cerere de reincepere activitate, ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in somaj imediat dupa concediul maternal oananicolescu oananicolescu Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema.Pe 6 noiembrie 2009 voi termina concediul ingrijire copil .Trebuie neaparat ca firma sa ma reia in evidenta sau ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil 2 ani mihaela71 mihaela71 la o societate in cursul lunii februerie revine din concediu crestere copil 2 ani una din salariate,insa punctul de lucru unde a lucrat acea persoana este ... (vezi toată discuția)