Buna ziua am si eu o nelamurire,am o intreprindere individuala care ruleaza si in prezent domnii de la fisc mi au facut opriri pe conturi din cauza unei datorii la Casa de aigurari de sanatate.
Precizez de 7 ani eu lucrez in trainatate cu contract de munca unde platesc pentru pensie pentru anatate etc iar aici in Romania nu am avut nevoie de aceste benefici intrebarea este:pot sa i actionez in judecata ca a imi stearga datoria au sunt bun de plata?
Va multumesc
Daca eu am inteles bine, intreprinderea individual are in continuare actvitate, deci datoreaza anumite taxe, inclusiv la Bugetul Asigurarilor de Sanatate. Daca acestea nu au fost achitate e firesc ca ANAF-ul sa ia masuri pentru recuperarea datoriilor. Blocarea si instituirea de popriri pe conturi este una din solutii. Incercati sa aflati de la ANAF ce datorii aveti, inainte de a apela la justitie.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.