avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tranzactie teren cu constructie inceputa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tranzactie teren cu constructie inceputa

intentionez sa achizitionez un teren cu o contructie inceputa (casa} si bineiteles sa o finalizez in timp.In aceasta situatie intrebarea este la ce trebuie sa fiu atent( sa nu am posibile probleme ulterioare-mai ales din cauza constructiei nefinalizate-) si anume:
-ce acte-documente-trebuie sa primesc de la vechiul proprietar la incheierea contractului de vanzare-cumparare
-trebuie sa inchei un nou contract cu contructorul actual {daca doresc sa merg cu el in continuare} sau pot lasa sa ,,curga"cel existent pana la finalizare ?
-cum opereaza garantia oferita constructiei-conform legii- in cazul de fata,la schimbarea ,,din mers" a proprietarului
- alte aspecte concrete ,in situatia data, pe care sa le am in vedere,pana la finalizarea si chiar dupa receptia lucrarii,daca sunt si la care sa fiu atent
Mi-ar fi de mare ajutor,multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mariantoma48 , utilizator 16:15, 6 August 2016
Trebuie sa fiti atent la toate aspectele sesizate de dvs. (si probabil si la altele, in functie de situatia concreta), vanzatorul este obligat sa va puna la dispozitie toate actele anterior incheiate, dar si cele in derulare si in curs de executare.
Cat priveste situatia juridica prezenta, certa, a imobilului, actele necesare vor fi solicitate de catre notar. Cat priveste derularea contractelor nefinalizate, trebuiesc vazute contractele, pentru a se emite o parere. Astfel incat, opinez ca este greu (daca nu chiar imposibil) sa primiti acum raspunsul asteptat de dvs., si va sfatuiesc sa luati legatura cu un jurist si sa analizati problema cu creion si hartie.
multumesc de sfaturi,asa o sa fac,o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament... EllaEla EllaEla Buna ziua! Va rog sa ma ajutati pe cat posibil... cu un sfat. Ce e de facut acum in situatia data? Sora mea a cumparat, acum un an, de la un dezvoltator un ... (vezi toată discuția)
Probleme (vicii asunse?) dupa cumpararea unui apartament... EllaEla EllaEla Buna ziua! Va rog sa ma ajutati pe cat posibil... cu un sfat. Ce e de facut acum in situatia data? Sora mea a cumparat, acum un an, de la un dezvoltator un ... (vezi toată discuția)
Constructie neinscrisa in c.f. LARISA PINTEA LARISA PINTEA dragi colegi, va supun atentiei o situatie destul de delicata. inainte de casatorie, o persoana obtine autorizatie de construire, cu privire la o viitoare ... (vezi toată discuția)