avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Jurisdictia unui stat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Jurisdictia unui stat

In ce conditii se poate scoate un litigiu civil pe rol de sub jurisdictia statului roman.?Poate o instanta straina sa ia decizii peste statul roman in care toate partile implicate sunt cetateni romani? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 17:56, 7 August 2016
Exista situatii in care cetateni romani se pot judeca in strainatate.De ex, cetateni romani casatoriti in Spania, care locuiesc in Spania, pot divorta in Spania, chiar daca certificatul de căsătorie spaniol a fost inscris în registrele de stare civilă românești și s-a eliberat certificatul de căsătorie românesc.
@GabrielaPantu:Va multumesc, d-na avocat.Speta este urmatoarea:
Un dosar pe rol la o instanta din Romania avand ca obiect: schimbarea domiciliu copil in strainatate, iar acum un proces intentat in acea tara cu acelasi obiect... Instanta straina vrea sa hotareasca unde va fi domiciliul copilului.Parintii sunt deja divortati in Romania.. Copilul acum se afla in aceea tara in vacanta si refuza sa mai revina in Romania. Parerea mea este ca nu intra in competenta unei instante straine sa ia decizii in ceea ce priveste destinul unui copil.Dosarul din Romania nu s-a solutionat, deoarce se astepta ancheta sociala din acea tara. Ce parare aveti?
Vedeti ca este Regulament UE, cititi-l - [ link extern ]
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)