Buna ziua! As avea si eu intrebare cu referire la trecerea in actul de ,proprietate,care sunt pasii de urmat...mentionez ca sotul meu a achizitionat o casa in timpul casatoriei,in care am investit amandoi,actul doveditor de cumparare e o sentinta civila ,care tine loc de contract de vanzare cumparare,actul a fost facut fara a fi informata,am cerut trecerea mea i actul de proprietate,dar sotul refuza,am cerut sa mergem la notar ptr a face o declaratie,insa refuza,doresc sa stiu care sunt pasii ce trebuiesc urmati si actele ce trebuie sa le am!
Va multumesc anticipat!
Nu este nicio problema daca nu apare numele dvs pe actul de dobandire.Daca veti ajunge vreodata la partaj, fiind bun dobandit in timpul casatoriei va face parte din masa de bunuri partajabile.
Nu stiu daca nu este chiar nicio problema, caci userul nu ne spune deocamdata exact care-i situatia. Sa presupunem ca plata si actul primar (poate antecontract, poate altceva) in baza caruia s-a dat sentinta civila a fost incheiat inainte de casatorie, fapt ce schimba datele problemei, caz in care sotia are doar un eventual drept de creanta pentru investitiile facute. Deci ...
Stiu D-na Gabriela...dar daca prin absurd sotului meu i se intampla ceva...pot ajumge in situatia de a ma judeca cu frati..rudele lui...tinand cont ca sunt niste vanatori de averi...eu vreau sa fac acest lucru ptr evitarea unor neplaceri si nu din orgoliu...e mai bine sa fiu in regula si linistita...si cat m-ar costa aceste demersuri...eu sunt hotarata si am motive intemeiate...