avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere in actul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere in actul de proprietate

Buna ziua! As avea si eu intrebare cu referire la trecerea in actul de ,proprietate,care sunt pasii de urmat...mentionez ca sotul meu a achizitionat o casa in timpul casatoriei,in care am investit amandoi,actul doveditor de cumparare e o sentinta civila ,care tine loc de contract de vanzare cumparare,actul a fost facut fara a fi informata,am cerut trecerea mea i actul de proprietate,dar sotul refuza,am cerut sa mergem la notar ptr a face o declaratie,insa refuza,doresc sa stiu care sunt pasii ce trebuiesc urmati si actele ce trebuie sa le am!
Va multumesc anticipat!
Nu este nicio problema daca nu apare numele dvs pe actul de dobandire.Daca veti ajunge vreodata la partaj, fiind bun dobandit in timpul casatoriei va face parte din masa de bunuri partajabile.
Nu stiu daca nu este chiar nicio problema, caci userul nu ne spune deocamdata exact care-i situatia. Sa presupunem ca plata si actul primar (poate antecontract, poate altceva) in baza caruia s-a dat sentinta civila a fost incheiat inainte de casatorie, fapt ce schimba datele problemei, caz in care sotia are doar un eventual drept de creanta pentru investitiile facute. Deci ...
Totul e facut in timpul casatoriei...ne-am casatorit in 1989,...achizitionarea imobilului s-a facut in 1999..deci .....
Deci se aplica, cu succes, ce a scris dna avocat.
Stiu D-na Gabriela...dar daca prin absurd sotului meu i se intampla ceva...pot ajumge in situatia de a ma judeca cu frati..rudele lui...tinand cont ca sunt niste vanatori de averi...eu vreau sa fac acest lucru ptr evitarea unor neplaceri si nu din orgoliu...e mai bine sa fiu in regula si linistita...si cat m-ar costa aceste demersuri...eu sunt hotarata si am motive intemeiate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parintzi ptr casa .... putin ajutor pls... swann_cta swann_cta Am o mare neintelegere cu mama mea si anume... ea are o casa in jud botosani si una in jud constanta,ambele care sunt pe numele ei ,ea fiind in varsta de 62 de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa achizitionez un apartament dar nu vreau ca sotul sa aiba vreun drept asupra acestuia ContSters114133 ContSters114133 fiind in proces de divort si partaj de 3 ani,dar legal casatorita,cum pot intra in posesia unui apartament pe care vrea sa mi l vanda o cunostinta?binenteles ... (vezi toată discuția)