avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa achizitionez un apartament dar nu vreau ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa achizitionez un apartament dar nu vreau ca sotul sa aiba vreun drept asupra acestuia

fiind in proces de divort si partaj de 3 ani,dar legal casatorita,cum pot intra in posesia unui apartament pe care vrea sa mi l vanda o cunostinta?binenteles ca nu vreau ca sotul sa aiba vreun drept asupra acestui apartament.cum se procedeaza in aceasta situatie?
Pai nu prea se poate prin cumparare pana nu aveti sentinta de divort definitiva si irevocabila. Pana atunci orice achizitionati se considera bun comun, deci supus partajului.

Singura posibilitate ar fi donatia. Sau daca dvs aveti un bun propriu deci fie mostenit, fie donat, sa l vindeti si sa cumparati cu banii dupa el acea proprietate sau sa faceti schimb cu acel bun, este subrogatia universala. At 31 lit f din cod familie.
Singura solutie in acest moment ar fi donatia sau asteptati sa se pronunte divortul.
Cel mai bine ar fi sa asteptati divortul.
Daca cumparati veti avea probleme.
Donatia ar fi insa o varianta...
dar donatia nu cumva poate fi revocata?
Donatia se poate revoca pt ingratitudine si neexecutare de sarcini, daca donatia este cu sarcini.

Alte discuții în legătură

Mostenire Valentinablo Valentinablo Buna ziua Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei, sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)
Părinții fostului soț ne-au donat, în timpul căsătoriei, un imobil iar acum încearcă să retragă donația. este posibil așa ceva? maria.cristina20 maria.cristina20 In timpul casatoriei am primit atat sotul meu cat si eu ca donatie un imobil de la parintii sotului (pe numele amandoura). In urma cu cativa ani am divortat , ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie fara sarcina cristinatudor cristinatudor Buna! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: parintii mei au fost casatoriti, timp in care au dobandit un apartament ca bun comun. In anul 2001, pentru ... (vezi toată discuția)