avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa achizitionez un apartament dar nu vreau ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa achizitionez un apartament dar nu vreau ca sotul sa aiba vreun drept asupra acestuia

fiind in proces de divort si partaj de 3 ani,dar legal casatorita,cum pot intra in posesia unui apartament pe care vrea sa mi l vanda o cunostinta?binenteles ca nu vreau ca sotul sa aiba vreun drept asupra acestui apartament.cum se procedeaza in aceasta situatie?
si daca donatia este facuta fara nicio conditie sau sarcina?ptr ca eu ii platesc de fapt acest apartament si nu va exista vreo conditie.atunci mai poate fi revocata?donatia poate fi facuta in favoarea a doua persoane?
Bine ca a aflat si sotul dvs ca aveti bani de apartament pe care i-ati adunat in perioada casatoriei ca sa poata sa-si ceara la partaj cota care i se cuvine. Daca va duceati sa consultati in mod discret un avocat... Pt 100, 200 lei?
Poate fi donata si catre doua persoane, insa daca ii platiti nu mai este donatie....
domnule draga nu mai vb in necunostinta de cauza.noi la partaj avem de impartit o casa si o masina iar ptr toate acestea s au facut expertize si toate cele ,fiind acum in faza de recurs.nu vad cum mai este posibil sa se mai ceara acum altceva decat ce s a cerut in acel moment.si apropo...banii de ap nu sunt facuti in timpul casat ci sunt imprumutati.ap mi l vinde o cunostinta si nu cu pretul de piata,dar asta nu cred ca mai este probl dvs
daca dati bani pe ap, ar fi bine sa nu incheiati un contract de donatie. poate fi atacat de eventuali creditori ai rudei dvs sau apoi de mostenitori ai rudei. apoi, daca veti dori candva sa vindeti acest ap, va fi dificil, nu prea risca nimeni sa cumpere ap primit ca donatie, bancile nici atat nu imprumuta bani unui eventual client ce l-ati gasi.
asteptati sa se termine procesul, eventual sa va schimbati si numele ( daca e cazul) si apoi sa perfectati un contract de vanzare cumparare.
pana atunci, daca ii dati bani rudei pt casa, incheiati un act de mana cu martori in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Valentinablo Valentinablo Buna ziua Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei, sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)
Părinții fostului soț ne-au donat, în timpul căsătoriei, un imobil iar acum încearcă să retragă donația. este posibil așa ceva? maria.cristina20 maria.cristina20 In timpul casatoriei am primit atat sotul meu cat si eu ca donatie un imobil de la parintii sotului (pe numele amandoura). In urma cu cativa ani am divortat , ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie fara sarcina cristinatudor cristinatudor Buna! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: parintii mei au fost casatoriti, timp in care au dobandit un apartament ca bun comun. In anul 2001, pentru ... (vezi toată discuția)